FC Emmen verslaat SC Cambuur in oefenduel op Oude Meerdijk

FC Emmen
Op De Oude Meerdijk werd een oefenwedstrijd gespeeld © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen heeft vanmiddag in een oefenduel SC Cambuur met 2-1 verslagen. Jasin-Amin Assehnoun was met twee treffers verantwoordelijk voor de Drentse treffers, terwijl Michael Breij scoorde voor de bezoekers die officieus al gedegradeerd zijn uit de eredivisie.
Dick Lukkien startte op De Oude Meerdijk met Oehlschlägel, Te Wierik, Heylen, Veldmate, Voss, Bernadou, El Messaoudi, Diemers, Assehnoun, Zivkovic en Romeny. De oefenmeester gaf vaste waarden Veendorp, Araujo, vd Hart, Antonisse en Burnet rust.

Veel wissels in de rust

De eerste kans was voor de gasten, maar Breij profiteerde niet van een foutje van Mark Diemers op het middenveld. Daarna werd Emmen sterker, kreeg Ahmed El Messaoudi een aardige kans (kopbal naast) en zorgde Assehnoun in de 32e minuut voor de 1-0 na een blunder van de derde doelman van Cambuur Brett Minnema. Lucas Bernadou verzuimde daarna de 2-0 te maken. Zijn inzet, met rechts, belandde op de paal.
Lukkien wisselde veelvuldig in de rust. Alleen Oehlschlägel, Heylen, Vos, Assehnoun keerden terug in de tweede helft. Breij zorgde na zo'n twintig minuten voor de gelijkmaker, waarna Emmen opnieuw via Assehnoun de 2-1 maakte. Ben Scholte, Assehnoun en Jari Vlak verzuimden daarna om de stand naar 3-1 te tillen.

Twente thuis

De selectie van FC Emmen is de komende vier dagen vrij en werkt vanaf maandag toe naar de laatste cruciale fase van het seizoen. Nog vier finales staan er voor de deur. De eerste is op zondag 7 mei, om 12.15 uur, thuis tegen FC Twente.
Opstelling FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Te Wierik, Heylen, Veldmate, Vos; Bernadou, El Messaoudi; Romeny, Diemers, Assehnoun; Zivkovic.
Opstelling FC Emmen tweede helft: Oelschlägel; Luzayadio, Heylen, Vos, Dirksen; Vlak, Kongolo; Toufiqui, Scholte, Bouchouari; Assehnoun.