Vitesse'63: van rode lantaarn naar koploper 3e periode

Veenhuizen-Vitesse
Vitesse'63 dendert door in 3e klasse © RTV Drenthe/Rik Russchen
VOETBAL - Na zestien wedstrijden, zeven weken geleden, stond Vitesse'63 met 12 punten onderaan in de 3e klasse D. Zeven wedstrijden later staat de club uit Koekange zesde en staat de teller op 33 punten.
De formatie van Klaas Mijnheer doet ineens volop mee voor promotie. In de strijd om de derde periodetitel heeft Vitesse'63 na zes van de negen duels 18 punten en is de voorsprong op achtervolger vv Hoogeveen vijf punten.
Het duel tussen Vitesse'63 en De Weide was vanmiddag een cruciale in die strijd, want De Weide was bij een zege medekoploper geworden in de periodestand. Het begin was ook nog hoopgevend voor de bezoekers uit Hoogeveen, want na een half uur zorgde Sjors Pieter Greving voor de 0-1. Vitesse-topschutter Jeroen van den Berg zorgde op slag van rust voor de gelijkmaker, waarna Sander van Dijk na zo'n 65 minuten de 2-1 maakte.
Peter Kuiper zorgde met zijn derde en vierde treffer van het seizoen voor weer drie hele belangrijke punten voor Vitesse'63. Met duels tegen FC Zuidlaren, DKB en SJS heeft de club uit Koekange deelname aan de nacompetitie helemaal in eigen handen.

FC Zuidlaren voert druk op Hoogeveen op

In de strijd om de vervangende periodetitel (de eerste die werd gewonnen door kampioen ZZVV gaat naar de eerstvolgende club zonder periodetitel in de stand) gaat tussen Hoogeveen en FC Zuidlaren. Hoogeveen deed slechte zaken door gelijk te spelen bij CSVC. De blauwhemden kwamen vlak voor tijd op 0-1 door Kevin Kerssies, maar in de vierde minuut van de blessuretijd scoorde uitgerekend oud Hoogeveenspeler Ismael Uçan de gelijkmaker. Door die 1-1 kan Hoogeveen de titel vergeten, pakt CSVC een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie en komt de nacompetitieplek voor Hoogeveen in gevaar, omdat FC Zuidlaren door de zege op Borger tot drie punten is genaderd.
FC Zuidlaren won vanmiddag verdiend in Borger. Het werd 1-3. Jos Lamain zorgde in de eerste helft voor de 0-1, waarna Gijs Roda tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. Robin Wolters zorgde met twee late treffers voor de beslissing. Vlak voor tijd kreeg Zuidlaren-speler Merijn Poel nog rood.

Hollandscheveld en Veenhuizen moeten vrezen voor directe degradatie

Door nieuwe nederlagen moeten Hollandscheveld en Veenhuizen vrezen voor degradatie. De achterstand op een plek in de nacompetitie bedraagt voor hekkensluiter Hollandscheveld vijf punten en voor Veenhuizen vier. CSVC staat één punt onder een nacompetitieplek. Op de nacompetitieplekken staan - met nog drie duels te spelen - SJS (27 punten), Borger (26 punten) en HSC (24 punten). DKB, dat nu op de veilige achtste plaats staat, heeft 30 punten.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.