1E: Emmen doet goede zaken, SVBO wint spektakelstuk

Ebeltjes en Gerdes SVBO
SVBO won met 4-5 bij Roden © RTV Drenthe
VOETBAL - In de 1e klasse E deed Emmen goede zaken in de strijd om lijfsbehoud. Roden tegen SVBO leverde negen doelpunten op met SVBO als winnaar, terwijl in Norg GOMOS doelpuntloos gelijk speelde tegen Jubbega.

Emmen-GRC Groningen 3-0

De amateurs van Emmen deden vanmiddag uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie door in eigen huis GRC Groningen met 3-0 te verslaan. Emmen leek halverwege het seizoen degradatie niet te kunnen ontlopen, maar in de tweede helft van het seizoen klimt de ploeg van trainer Kevin Waalderbos op de ranglijst.
Na een klein half uur spelen nam Emmen, door een treffer van Devando Fik een 1-0 voorsprong. De thuisploeg was veel sterker en de voorsprong was verdiend.
Vlak voor rust verdubbelde Sem Hindriks de score door van grote afstand de 2-0 binnen te schieten.
Na rust bleef Emmen de betere ploeg. Na een klein uur spelen besliste Devando Fik, met zijn tweede van de middag, het duel door de 3-0 binnen te schieten. GRC kreeg in de slotfase nog wel wat kansen, maar de overwinning van Emmen kwam geen moment in gevaar.
Door de overwinning is Emmen geklommen naar een zevende plek en staat het drie punten boven een nacompetitieplaats om lijfsbehoud.

Roden-SVBO 4-5

Het publiek in Roden was vanmiddag de grote winnaar bij het duel tussen de plaatselijke voetbalvereniging en SVBO. Na 90 dampende minuten voetbal stond er een 4-5 eindstand op het scorebord.
Wie iets te laat in Roden arriveerde miste de eerste treffer van de thuisclub. Na amper tien seconden spelen kwam Roden, via Rick Renkema op voorsprong. Lang kon Roden niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later maakte David Jansen de 1-1 voor SVBO. Nog binnen het kwartier kwamen de gasten, via Stefan Kuper op 1-2.
Nadat Yska Last de 2-2 voor Roden had gemaakt, benutte Twan Berends voor SVBO een strafschop om de 2-3 ruststand binnen te schieten.
In de tweede helft waren het weer de gasten uit Barger-Oosterveld die wisten te scoren. Berends schoot, dit keer uit een vrije trap, de 2-4 binnen.
Toch rechtte Roden weer de rug en door treffers van Rik van Dijk en een eigen doelpunt van Nick Hidding, kwam het weer naast SVBO (4-4).
SVBO kon echter als laatste lachen toen aanvoerder Dylan Wessels, in blessuretijd, SVBO aan de 4-5 overwinning bracht. Door de overwinning klimt SVBO naar de vijfde plek en lijkt het zich te hebben veilig gespeeld. Voor Roden nemen de zorgen verder toe. De club staat twaalfde en heeft alleen Germanicus nog onder zich. Plek twaalf betekent aan het einde van het seizoen degradatie.

GOMOS-Jubbega 0-0

In de strijd tegen degradatie behaalde GOMOS vanmiddag een punt tegen Jubbega. In tegenstelling tot de wedstrijd die acht kilometer noordelijker werd gespeeld, kende dit duel geen doelpunten.
De ploeg uit Norg kon na afloop het meest tevreden zijn met het punt. De gasten uit Friesland hadden het meeste aanspraak op een overwinning. Trainer Martin Drent had in doelman Melvin Koning zijn uitblinker van het team. De keeper voorkwam, met een paar goede reddingen, een aantal tegentreffers.
GOMOS staat, met nog drie duels te spelen, op de elfde plek en heeft drie punten meer dan Roden. Plek elf betekent aan het einde van het seizoen een nacompetitieplek om lijfsbehoud.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.