Keepers maken verschil bij Rolder Boys - Germanicus: 3-1

Rolder Boys
Rolder Boys bestookt het doel van Germanicus © RTV Drenthe
VOETBAL - Rolder Boys deed uitstekende zaken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie uit de 1e klasse E van het zondagvoetbal door op eigen veld met 3-1 te winnen van hekkensluiter Germanicus. De club uit Coevorden moet meer en meer vrezen voor de degradatie, terwijl Rolder Boys door de zege zelfs op een (voorlopig) veilige plek staat.
Germanicus heeft met nog vier duels zeven punten achterstand op GOMOS, dat op de laatste nacompetitieplaats staat (om lijfsbehoud). De club uit Norg heeft echter wel een duel meer gespeeld. Rolder Boys staat met nog drie duels twee punten boven de gevarenzone.

Keepers

Het grote verschil vanmiddag zat 'm in de keepers. Waar Robin Geertsma belangrijke reddingen verrichte voor Rolder Boys, ging zijn Germanicus-collega Jehova Mendes gruwelijk in de fout bij de 2-1. Die goal was op dat moment allerminst terecht, maar een voorzet van vleugelverdediger Stijn Wolfkamp werd door Mendes in eigen goal geslagen. Het was tien minuten voor tijd het breekmoment in de wedstrijd, die kort na die treffer werd beslist door Siemen Krikke die zijn tweede van de middag maakte (en zijn negende van het seizoen). Die goal was overigens fraai, al mocht hij wel heel erg vrij een corner op zijn borst aannemen en afronden.

De 1-2 hing in de lucht, tot de kapitale blunder

Met de tweede treffer van Krikke kwam er een einde aan een duel die leuk begon, maar na zo'n tien minuten tot de pauze van een bedenkelijk niveau was. Krikke was de enige doelpuntenmaker in eerste helft. Hij zorgde al heel vroeg voor de 1-0, uit een scrimmage. De tweede helft was tot de 2-1 volledig voor Germanicus, dat via clubtopscorer Reinier de Boer terecht op 1-1 kwam. Daarna kwamen er meerdere kansen op de 1-2, maar bleek Geertsma (die na anderhalf jaar blessureleed zijn rentree maakte bij de thuisclub) niet te passeren. Een gelijkspel had de verhoudingen misschien ook wel het best weergegeven, maar een kapitale blunder van Mendes veranderde alles.
Samenvatting Rolder Boys - Germanicus

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.