NWVV speelt gelijk tegen Fit Boys; BSVV gedegradeerd

NWVV tegen Fit Boys
NWVV en Fit Boys speelden met 1-1 gelijk © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - NWVV en Fit Boys speelden vanmiddag met 1-1 gelijk. Door dit resultaat is BSVV de eerste degradant in Drenthe van dit seizoen.
Onderin de 4e klasse D blijft het spannend welke ploegen nacompetitie om lijfsbehoud moeten spelen. NWVV staat twaalfde met 19 punten uit 21 wedstrijden. SCN heeft twee punten meer en staat elfde. Beide ploegen staan nu op een nacompetitieplaats. Mussel staat met 24 punten op een veilige tiende plek en ook Fit Boys (negende) is met 26 punten nog niet veilig.

Snelle voorsprong

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Al in de derde minuut kwam NWVV op voorsprong. Raymond Aardema kreeg op de linkerflank alle ruimte om de bal panklaar op het hoofd van spits Marko Mihalji te leggen, die diagonaal de 1-0 binnen kopte.
Fit Boys ging op zoek naar de gelijkmaker, kreeg ook een paar kansen, maar wist het net voor rust niet te vinden.

Onvriendelijk

In de tweede helft duurde het lang voordat de toeschouwers kansen zagen. Beide teams kregen een paar kleine kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Wel werd het wat onvriendelijker tussen beide elftallen, scheidsrechter Nijboer had het af en toe moeilijk om de gemoederen te bedaren.
NWVV leek drie belangrijke punten binnen te harken, maar vier minuten voor tijd scoorde invaller Ivo van Ewijk de verdiende gelijkmaker. In Bovensmilde werd het gelijkspel met minder vreugde ontvangen. BSVV speelt volgend seizoen in de 5e klasse.