FC Emmen laat het na rust liggen tegen FC Twente: 0-3

Te Wierik
Te Wierik in duel met Misidjan van FC Twente. De Drentse club verloor, na een zwakke tweede helft, met 0-3 © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - FC Emmen liet de mogelijkheid op een punt tegen subtopper FC Twente liggen. Na een prima eerste, maar zeer matige tweede helft, wonnen de gasten met 0-3. Door de nederlaag blijft FC Emmen steken op 28 punten, nu uit 31 duels.
Met dat puntenaantal blijft FC Emmen 15e in de eredivisie. Directe degradatie is inmiddels afgewend, want FC Groningen kwam niet verder dan een 1-1 bij Go Ahead Eagles. Voor FC Groningen viel daardoor het doek, terwijl Cambuur gisteren al degradeerde.
FC Volendam staat met 30 punten op plek 14, FC Emmen volgt met 28 op de 15e plek en op de nacompetitieplek staat Excelsior, ook met 28 punten (maar met een veel slechter doelsaldo dan Emmen)

Veldmate, Burnet en Zivkovic

Dick Lukkien kon tegen de subtopper in de eredivisie 'gewoon' beschikken over Jeroen Veldmate (kort na de geboorte van zijn twee dochters), Lorenzo Burnet (na een paar dagen ziekte de afgelopen week) en Richairo Zivkovic (kampte de afgelopen week met een lichte spierblessure)
FC Twente kreeg de meeste kansen in het eerste bedrijf, maar voor Vaclav Cerny kreeg de bal maar niet langs Mickey van der Hart. De doelman van Emmen redde één keer uitstekend met de voeten en de twee andere pogingen van de Twente-topschutter misten venijn en vooral precisie. Aan de andere kant werd Emmen, na zo'n twintig minuten, sterker en sterker. De mannen van Lukkien namen, onder aanvoering van Keziah Veendorp en Mark Diemers, het heft in handen. Kansen kwamen er ook, maar Mike te Wierik (koppend over), Veldmate (volley over), Diemers (schot naast) en Zivkovic (schot en kopbal naast) scoorden niet.

Geen schim

Waar Emmen de laatste weken een sterke tweede helft op de mat legde, was dat vanmiddag niet het geval. Sterker nog, het spel werd minder en minder. Twente speelde ook niet groots, maar pakte de cadeautjes die scheidsrechter Van den Kerkhof en de verdediging van FC Emmen gaven dankbaar uit. Michel Vlap opende de twintig minuten voor tijd de score, kort nadat Van den Kerkhof hands van FC Twente over het hoofd zag gaf en wel een vrije bal gaf na een licht tikje van Te Wierik op Manfred Ugalde (net buiten het zestienmetergebied).
Cerny verdubbelde vijf minuten later de score. De buitenspeler kreeg veel te veel vrijheid en zag zijn (overigens matige) inzet door Ahmed El Messaoudi gepromoveerd worden tot doelpunt: 0-2.
Via invallers Oussama Darfalou en Julius Dirksen had Emmen de spanning nog terug kunnen brengen, maar de eerste kopte op Unnerstal en de tweede zag zijn snoeiharde pegel op de lat uiteen spatten. Het bleek het laatste wapenfeit van Emmen. De eindstand werd door Vlap (met zijn tweede) bepaald op 0-3.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.