FC Emmen Podcast #35: Kritiek op ballenjongens, compassie voor buren uit Groningen

De mannen van de FC Emmen Podcast
De mannen van de FC Emmen Podcast © RTV Drenthe
In de 36e FC Emmen Podcast van het seizoen staat ook het panel in Assen stil bij de pijnlijke degradatie van FC Groningen. Na 23 seizoenen daalt de Trots van het Noorden af naar het tweede niveau. Wie denkt dat er door de podcastleden stiekem wordt gegniffeld heeft het mis.
"Maar het is wel een historische gebeurtenis als FC Emmen zich wel weet te handhaven", aldus Niels Dijkhuizen. "Klopt", vult Dick Heuvelman aan. "Nog nooit speelde Emmen hoger dan FC Groningen."
Maar om dat werkelijkheid te laten worden is er op De Oude Meerdijk nog genoeg werk aan de winkel. Door de 0-3 nederlaag tegen FC Twente is plek 16 en dus de nacompetitie nog steeds een zeer realistische optie. De mannen nemen het programma door van de Drentse club en ook dat van de concurrenten. Duidelijk is dat iedereen volle bak moet geven de komende weken, eerst tegen AZ en vervolgens thuis tegen Feyenoord om het dan in Utrecht wellicht af te maken.

'Wie is verantwoordelijk voor die ballenjongens: Mike Willems of Freddy Donker?'

Iedereen moet dus mee in de overlevingsstrijd. Ook de ballenjongens. Maar juist die leken dat gisteren totaal niet te beseffen. Dijkhuizen stoorde zich aan het razendsnel toegooien van ballen richting FC Twente-spelers in de eerste helft. "Twente was twee keer in de aanval en had een overtalsituatie toen de bal over de zijlijn dreigde te gaan. Nog voordat de bolling van de bal de lijn had gepasseerd kreeg Cerny al een nieuwe bal toegeworpen. Hoe is dat mogelijk?", vraagt Dijkhuizen zich af.
"Wie is verantwoordelijk voor de ballenjongens?", vraagt Heuvelman zich af. "Mike Willems of Freddy Donker misschien? Nou dat moet echt beter tegen Feyenoord en helemaal in de mogelijke nacompetitie."

100 miljoen

De man die regelmatig met miljoenen smijt in de podcast, Theo ten Caat, komt weer eens met een voorspelling. "Het duo Zerrouki-Wieffer wordt een combinatie van 100 miljoen euro."
FC Emmen Podcast #35: Kritiek op ballenjongens, compassie voor de buren uit Groningen

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.