Bas Sibum nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Bas Sibum
Bas Sibum wordt de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC © ANP / Ronald Bonestroo
VOETBAL - Er komt na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen Bas Sibum en FC Emmen. De huidige assistent-trainer van de Drentse club wordt de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC, de club waar hij in het jaar 2007 als speler onder contract stond.
Bij de club uit Kerkrade, die 14e staat in de Keuken Kampioen Divisie, wordt de geboren Nieuw-Amsterdammer de opvolger van Edwin de Graaf die sinds januari hoofdtrainer is.

Profvoetballer

Na zijn actieve loopbaan, die begon bij SV Twedo, speelde Sibum in de jeugd van FC Emmen waar hij ook debuteerde in het betaalde voetbal. Via FC Twente, Roda JC, NEC, Allemania Aachen en Waasland Beveren sloot hij zijn spelersloopbaan af bij Heracles Almelo, waarna hij trainer werd in de jeugdopleiding van FC Emmen.
Via de Onder 19 werd Sibum trainer van het beloftenelftal, waarna de 40-jarige Drent in het seizoen 2019/2020 doorschoof naar de hoofdmacht waar hij assistent-trainer werd van Dick Lukkien.
Sibum haalde in 2021 zijn UEFA Pro-licentie. Sindsdien mag hij aan de slag als hoofdtrainer. Ook bij FC Emmen was hij een kandidaat om Dick Lukkien op te volgen na dit seizoen, maar het wordt dus Roda JC.
Voor hoeveel seizoenen Sibum heeft getekend bij de club uit Limburg, die sinds 2019/2020 op het tweede niveau acteert, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.