Door oma blijft smaakmaker Westert bij Vitesse'63

Ruben Westert
Smaakmaker Westert, oma Mieke en twee kommen met groentesoep © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - De toekomst van derdeklasser Vitesse'63 ziet er kleurrijk uit, want de ploeg uit Koekange is nog altijd in de race om de derde periode én smaakmaker Ruben Westert (21) blijft. Met dank aan oma Mieke en haar groentesoep.
In maart stond Vitesse'63 nog laatste in de derde klasse D. Door zeven overwinningen op rij zijn de geel-roden inmiddels nagenoeg veilig en de belangrijkste gegadigde voor de derde periode.
Vijftien goals van Vitesse'63 kwamen dit seizoen van Westert. Iedere zaterdagochtend gaat hij even bij oma Mieke langs die naast het sportpark van de club uit Koekange woont. "Dan eet ik soep mee", aldus de buitenspeler. "Groentesoep met balletjes", vult oma aan.
Zij is de belangrijkste reden voor Westert om bij Vitesse'63 te blijven. Zo liep een gesprek met FC Meppel op niets uit. "Ik vroeg aan oma wat ze er van zou vinden als ik naar een andere club zou gaan", zegt Westert. "Dan kom ik niet meer kijken, zei ik", herinnert grootmoeder zich nog.
Door oma blijft smaakmaker Westert bij Vitesse'63
Vitesse'63 kwam zaterdagmiddag niet verder dan 1-1 bij FC Zuidlaren. Westert - die door de thuisploeg goed in de gaten werd gehouden - en co staan nog altijd eerste in de derde periode. Hij besluit: "Een gelijkopgaande wedstrijd. Ik denk dat oma heel trots is op ons. Helemaal als we straks de derde periode kunnen pakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl