Dick Lukkien: 'Het was lachwekkend van onze kant'

Dick Lukkien
Vol ongeloof kijkt Dick Lukkien naar de verrichtingen van zijn ploeg in Alkmaar © ANP / Ed van de Pol
VOETBAL - Vol ongeloof keek Dick Lukkien in de eerste helft naar zijn ploeg, die alle hoeken van het veld zag in Alkmaar. Na een half uur ging de storm liggen, maar stond het al wel 4-0. De Emmenaren zochten met 5-0 de kleedkamer op. "Het was lachwekkend wat we in de eerste helft hebben laten zien."
"Als je de kracht van AZ kent en je geeft ze zoveel tijd en ruimte om te voetballen, het middenveld compleet open laat en ook nog eens de goals gewoon weggeeft, dan is dat heel frustrerend en iets om je voor te schamen", vervolgde Lukkien. "De verbetering kwam in de tweede helft, maar daar wil ik absoluut niet de nadruk op leggen na zo'n waardeloze eerste helft. Ook omdat AZ nogal wat gas terug nam."

'Ik denk nog steeds dat we ons veilig kunnen spelen'

Ondanks de forse nederlaag en het feit dat Emmen het ontlopen van plek 16 niet meer in eigen hand heeft, gelooft Lukkien nog steeds dat zijn ploeg de nacompetitie kan ontlopen. "Ik denk dat we dat kunnen bewerkstelligen, al is het programma loodzwaar. Duidelijk is wel dat het dan beduidend beter zal moeten dan vanavond."
Dick Lukkien: 'Het was lachwekkend van onze kant'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.