'Ik was nog nooit uitgeweest en ik dacht toen: een pizzaatje?!'

Luka Prljic is de achttiende gast in de Onze Club Podcast
Luka Prljic is de achttiende gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan het einde van dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de achttiende podcast is Luka Prljic (22), de aanvoerder van derdedivisionist ACV uit Assen. De kleine grote man begon zijn voetbalcarrière bij Achilles 1894 en werd al gauw opgepikt door FC Groningen. Na een korte periode bij PEC Zwolle trok de voetballende verdediger het blauw van ACV aan. "Eens een rooie, altijd een rooie, zeggen ze dan hè. Ik kom graag nog bij Achilles, maar vanwege het niveau ben ik naar ACV gegaan."
In de Onze Club Podcast gaat hij in op het verschil tussen het profvoetbal en het amateurvoetbal. "Ik kwam op mijn negentiende bij ACV en ik was nog nooit uit geweest. Na de eerste competitiewedstrijd zei Ben Wormmeester tegen mij: 'Ga je mee een pizzaatje eten bij mij?' En toen dacht ik: een pizzaatje?! Dat was ik echt niet gewend. Ik was heel strikt met mijn dieet." De jonge leider van de Assenaren heeft het over de ongekende ongeslagen reeks, de magie van Jalving en ook een boete die de succestrainer vrijwel iedere week moet betalen.
Beluister hier de achttiende aflevering van de Onze Club Podcast:
'Ik was nog nooit uitgeweest' | Luka Prljic (ACV) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis heeft de Onze Club Podcast-app aangeboord om diverse goaltunes in Drenthe op een rij te zetten en de gezamenlijke conclusie van de podcast-leden is dat het allemaal wel iets fantasierijker mag in Drenthe. vv Valthermond heeft namelijk niet eens een goaltune.

Omkoping in 2K?

Ook vraagt hij zich af of de titel in zondag 2K wordt gekocht? Er gaan geruchten dat het duel tussen WKE'16 en vv Annen 'verkocht' zou zijn. Dat blijkt achteraf een grapje. Ook het verhaal dat ASVB 250 euro zou krijgen als ze van kampioensconcurrent vv Valthermond zouden winnen, kan als 'onderlinge geouwehoer' bestempeld worden. En dus gaat het nog altijd om het voetbal en niet om de knaken in 2K.
Sidekick Tom Meijers komt in het actualiteitenblokje met het absolute hoogtepunt van de uitzending van afgelopen week. Oma Mieke Westert van Vitesse 63-goalgetter Ruben Westert had namelijk een glansrol in Onze Club. En de soep met balletjes (en veel vermicelli) vielen ook in de smaak bij Steenhuis. Daarnaast: wie degradeert er uit 1E en het te korte avontuur van vv Gasselternijveen in de derde klasse. Dat hoor je in de Onze Club Podcast.

Meepraten via de OCP-app

Een tijdje geleden introduceerden Steenhuis en Meijers de Onze Club Podcast-app voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl