Hurry-Up toont veerkracht, maar grijpt naast tweede bekerwinst in clubhistorie

Hurry-Up beker
Teleurstelling na de misgelopen bekerwinst © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - De handballers van Hurry-Up zijn er niet in geslaagd de tweede hoofdprijs in de clubgeschiedenis in de wacht te slepen. De formatie van Joop Fiege haakte lange tijd aan bij tegenstander Volendam, maar delfde diep in de tweede helft het onderspit.
De Zwartemeerders konden vanmiddag in het Topsportcentrum in Almere voor de tweede keer in de historie de bekerwinst grijpen. In 2011 ging Hurry-Up ook met deze prijs aan de haal toen streekgenoot en rivaal E&O uit Emmen werd verslagen.

Moeilijk begin, maar veerkracht

Vandaag keken de Drenten al snel tegen een achterstand aan, maar naarmate de eerste helft vorderde toonde Hurry-Up veerkracht en vond zodoende de aansluiting (11-12). René Jaspers liet zich gelden met vier treffers, waaronder twee strafworpen.
Vlak na rust kwam Hurry-Up zelfs even naast Volendam (14-14), maar de huidige nummer drie van de HandbalNL League nam daarna afstand. Tien minuten voor tijd was het verschil opgelopen tot zes doelpunten (17-23), het grootste verschil tot dan toe in de wedstrijd.

Volendamse keeper in blakende vorm

De bekerwinst leek uit zicht, en de oranjezwarten waren, met name in aanvallend opzicht, niet meer bij machte die achterstand om te buigen. Dat was mede te danken aan Evan de Lange, de sluitpost van Volendam. Dankzij een aantal cruciale reddingen van de talentvolle keeper bleef een comeback aan Zwartemeerse kant uit.
Hurry-Up beet in de slotminuten nog wat van zich af, maar tot problemen aan Noord-Hollandse zijde leidde dat niet meer. René Jaspers breidde zijn doelpuntentotaal uit tot tien goals, maar beslissend bleken die treffers dus niet. Na een uur spelen stond er 25-29 op het scorebord. En zo was het feest in Volendam, dat naast het bekersucces ook nog meedoet om het kampioenschap in de Handbal NL League.
Aanvoerder Bernie Vermeer over de verloren bekerfinale:
Aanvoerder Bernie Vermeer over de verloren bekerfinale tegen Volendam

Eerder confrontaties

Dat de tegenstander uit het palingdorp geen gemakkelijke horde is om te nemen, bleek wel uit de meest recente confrontaties. Dit seizoen trof Hurry-Up de Volendam vier keer, waarvan twee keer gelijk werd gespeeld. De laatste ontmoeting, op 22 april, werd een prooi voor de mannen van trainer Geert Hinskens.
Hurry-Up bereikte de eindstrijd van het bekertoernooi door in de halve finale af rekenen met Bevo uit het Limburgse Panningen (26-30). Dat gebeurde onder toeziend oog van zeker ruim zestig meegereisde supporters. Ook vandaag trok een schare fans uit Zuidoost-Drenthe naar Almere om hun ploeg te supporteren.
Bekijk hier beelden van de wedstrijd:
Hurry-Up toont veerkracht, maar grijpt naast tweede bekerwinst in clubhistorie

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.