Vv Hoogeveen nog een punt verwijderd van titel, RKAVV haakt af

Louis Vijfhuizen
Louis Vijfhuizen scoorde vanmiddag twee keer voor vv Hoogeveen, dat komende zondag de titel kan pakken in de Vierde Divisie © vv Hoogeveen
VOETBAL - Vv Hoogeveen is nog geen kampioen van de Vierde Divisie A. De ploeg van trainer Nico Haak won zelf met 3-1 van RKVV Velsen, maar omdat concurrent Purmersteijn ook won, komt het aan op de laatste wedstrijd volgende week tegen RKAV. Die ploeg speelde gelijk en kan geen kampioen meer worden.
Hoogeveen hoopte vooraf op het 'ACV'-scenario om vandaag kampioen te worden. Zelf winnen en dan hopen dat de concurrentie punten zou verspelen. In het geval van Hoogeveen draait het om twee concurrenten: zowel Purmersteijn als RKAVV moesten punten verspelen wilde Hoogeveen kampioen worden.

Gasten starten sterk

Op papier leek de wedstrijd tegen RKVV Velsen een makkelijke. De ploeg uit Noord-Holland verkeert in degradatiezorgen en stond vooraf op de veertiende plaats. Maar de gasten gingen gelijk aanvallend van start en kregen goede kansen op de openingstreffer. Tim Groenewoud raakte de lat en zijn omhaal ging ook net naast. Maar in plaats dat Velsen werd beloond, viel de treffer aan de andere kant.
Na 18 minuten minuten spelen scoorde Jim Veltmaat de openingstreffer. Vijf minuten later was het opnieuw raak voor Hoogeveen, alleen was het nu Louis Vijfhuizen die de treffer maakte. Hoogeveen leek een hele makkelijke middag tegemoet te gaan toen Vijfhuizen vlak voor rust zelfs 3-0 maakte. In de tweede helft schakelde Hoogeveen een tandje terug. Velsen profiteerde daarvan en kwam terug tot 3-1.

Nog geen kampioen

Hoogeveen hoorde na negentig minuten dat het nog geen kampioen is. Purmersteijn won met 5-1 tegen Alcides en daardoor blijft het verschil twee punten. RKAVV speelde gelijk met 1-1 tegen VOC en is daardoor uitgeschakeld in de titelstrijd. Volgende week is de wedstrijd RKAVV-Hoogeveen in Leidschendam. Bij winst of gelijkspel is Hoogeveen kampioen van de Vierde Divisie A.