Vliegende keeper Haak is de held van het kamp

Brian Haak WKE'16
Haak op de brede schouders van zijn teamgenoten © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Door een late goal van redder Brian Haak blijft WKE'16 eerste in de tweede klasse K en daarmee titelfavoriet. De maker van de verlossende 2-1 begon het thuisduel van de oranje-witten met Annen nog tussen de palen.
Door die zege behoudt WKE'16 de beste papieren in deze klasse. Concurrent Valthermond won ook (met 0-2 bij Musselkanaal) en dus blijft het gaatje één punt, met nog één speelronde.
Door een communiefeest startte niet doelman Wim Kok, maar stond Haak op doel bij WKE'16 in de thuiswedstrijd tegen de nummer vier. Geen onbekende positie voor de 21-jarige Emmenaar, want als talentvolle keeper doorliep hij de jeugdopleiding van FC Emmen.
Haak kon zes minuten voor rust niet voorkomen dat Sven Boersma vanaf elf meter de score namens de bezoekers opende. Ook na de pauze waren de beste kansen voor Annen, maar Dirk Hegge en Jaap Jan Mulder misten.

Machtiger op het middenveld

Toen in Emmen duidelijk werd dat runner-up Valthermond in Musselkanaal op 0-2 was gekomen, trok doelman Haak een spelerstenue aan en zette trainer/coach van WKE'16 Albert Koops Lars Heukers onder de lat. De zet maakte de thuisploeg machtiger op het middenveld. Uit een corner kon Mohammed Kaddouri, met minder dan tien minuten op de klok, de gelijkmaker van dichtbij binnen werken.
Toen afwezige Kok de kerk uit kwam, viel op sportpark 'Grote Geert' toch de winnende van WKE'16. Uitgerekend Haak prikte op een assist van Jochem Scholten raak, waarna een volksfeest op het kamp los barste. Held Haak werd bedolven onder de fanatieke en vooral opgeluchte aanhang.
Brian Haak WKE'16
Fans en voorzitter zijn blij met Haak © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
Door de benauwde thuisoverwinning is WKE'16 op 51 punten in de tweede klasse K gekomen. Over een week gaan de mannen van Koops in de slotronde op bezoek bij Helpman. Valthermond heeft een punt minder en ontvangt Peize.
Vliegende keeper Haak is de held van het kamp

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl