Dick Lukkien: 'Het komt hard aan, maar het komt ook niet uit de lucht vallen'

Dick Lukkien
Dick Lukkien: 'Dit komt hard aan, maar het komt ook niet uit de lucht vallen' © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - De hoop was er absoluut, maar het realisme ook en dus stond Dick Lukkien met realiteitszin en vooral met de blik gericht op de play-offs de pers te woord. De nederlaag tegen Feyenoord (1-3) betekende dat de Drentse club het vege lijf moet zien te redden via twee clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste horde die Emmen moet nemen is MVV of NAC.
"Natuurlijk komt dit hard aan, maar het komt ook weer niet uit de lucht vallen", aldus Lukkien. "De blik moet vooruit. Vanaf nu draait het om de nacompetitie en met dat idee zullen we volgende week ook naar Utrecht gaan. We zullen moeten kijken hoe de groep ervoor staat en wie we misschien wel rust moeten geven. Of dat dan het voordeel is van het feit dat we de uitkomst nu al weten? Ja, misschien wel."

'Tendens doorbreken'

"Duidelijk is dat we de play-offs moeten zien als een kans om ons te handhaven. Als er nog spelers zijn die in het moeras zitten, zullen we die er de komende dagen uit moeten trekken. De laatste tien seizoenen is het slechts twee eredivsieclubs gelukt om zich via de play-offs te handhaven. Hoog tijd dus om die tendens te doorbreken."
Dick Lukkien: 'Het komt hard aan, maar het komt ook niet uit de lucht vallen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.