Richairo Zivkovic: 'Als we fit blijven en ons ding doen gaan we het flikken'

Zivkovic
Zivkovic is boos op scheidsrechter Van Boekel die weigerde de voordeelregel toe te passen aan de Emmen-spits. © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - Feyenoord was beter, Emmen gaf alles en dat bleek niet genoeg. Dat was na afloop van het verloren thuisduel tegen de landskampioen het gevoel dat leefde bij de thuisclub. Ook bij spits Richairo Zivkovic, die voorop ging in de strijd en bovendien zijn vijfde treffer van het seizoen maakte.
Die 1-0 voorsprong werd te gemakkelijk teniet gedaan, maar kort na de gelijkmaker van Feyenoord dacht Zivkovic op weg te kunnen naar de 2-1 en zijn tweede van de middag. Scheidsrechter Van Boekel paste de voordeelregel echter niet toe en floot voor een overtreding van Mats Wiefer op Miguel Araujo. "En dan geeft hij me geel omdat ik boos was. Dat heb ik hem in de rust ook gezegd. Wij spelen tegen degradatie en dan maakt hij zo'n cruciale fout. Dat gaf hij toe, maar wat koop ik daarvoor."

'Als wij fit blijven en ons ding blijven doen, dan redden we het'

Helemaal niets, want na de nederlaag kan de blik gericht worden op de nacompetitie, waarin eerst moet worden afgerekend met MVV of NAC in de halve finale. "Ik heb vertrouwen in een goede afloop van die play-offs. De laatste weken hebben we aangetoond dat we beter worden, uitgezonderd van het duel van vorige week bij AZ. Zeker in thuisduels maak ik me geen zorgen. Als wij fit blijven en ons ding blijven doen gaan we het flikken."
Richairo Zivkovic: 'Van Boekel gaf zijn fout toe, maar wat koop ik daar voor?'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl