LTC hoopt op schokeffect in laatste wedstrijd: exit trainer Mike Kelly

Kelluy
Mike Kelly (rechts) op een beter moment bij LTC © LTC
VOETBAL - Een opmerkelijke move van LTC uit Assen. Met nog één duel te spelen neemt de zaterdagtweedeklasser per direct afscheid van hoofdtrainer Mike Kelly. De club hoopt zo op een schokeffect richting het thuisduel van komende zaterdag tegen Drenthina.
Bij winst in die laatste wedstrijd van het seizoen is degradatie namelijk afgewend. Op dit moment staat LTC, mede door de nederlaag in de stadsderby tegen Achilles 1894 (2-1) afgelopen zaterdag, op een nacompetitieplaats. Het gat naar de eerste club boven de gevarenzone - dat is Be Quick Dokkum - is twee punten. De Friezen zijn echter uitgespeeld en moeten plaatsnemen in de wachtkamer.

'Mooie, leerzame periode eindigt op een klotemanier'

Kelly, die bijna vier jaar werkzaam was bij de Asser club, had gehoopt de klus (die sowieso zou eindigen na dit seizoen) op een waardige manier af te sluiten. "Een mooie, leerzame periode eindigt op een klotemanier", aldus de oefenmeester op social media.
LTC was voor de Hoogevener zijn eerste klus als hoofdtrainer. Voor zijn komst naar Assen was hij jarenlang werkzaam in de jeugdopleiding van HZVV, waar hij ook als speler actief was. Bij LTC beleefde hij een prima eerste jaar, die hij afsloot als koploper in de 2e klasse J. Vanwege corona werd dat seizoen afgebroken en liep LTC promotie naar de 1e klasse mis. In zijn (dus bijna) vier seizoenen pakte hij twee periodetitels en werd hij vorig seizoen derde achter DZOH en Gorecht. Volgend seizoen gaat Kelly aan de slag bij FC Ommen.

Trainer voor één dag?

Wie de opvolger van Kelly wordt is nog onbekend. Het is niet onlogisch dat LTC een beroep gaat doen op Germain Beck, die volgend seizoen trainer bij de Assenaren is. Hij werd eerder dit seizoen op non-actief gesteld door Hoogezand. Beck laat weten dat hij (nog) niet is gebeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl