Transfervrije Sinkgraven neemt afscheid bij Bayer Leverkusen en beraadt zich over toekomst

230522_sinkgraven
Daley Sinkgraven © ANP
VOETBAL - Daley Sinkgraven heeft gistermiddag afscheid genomen van het thuispubliek bij Bayer Leverkusen. De 27-jarige middenvelder annex verdediger komt dit seizoen mede door blessures niet in aanmerking voor een basisplaats bij de Bundesligaclub en beschikt over een aflopend contract.
Deze zomer kan de Meppeler dus rustig op een rijtje zetten waar hij zijn carrière wil vervolgen.
Voor het duel met Borussia Mönchengladbach werd Sinkgraven in het zonnetje gezet door zijn Duitse broodheer, die in 2019 vijf miljoen euro neertelde om hem van Ajax over te nemen. Daarvoor speelde hij voor sc Heerenveen. Een terugkeer naar de eredivisie is voor hem nog geen optie, zei hij afgelopen winter tegen de NOS. "Ik ben 27 jaar. Of de Nederlandse top moet zich melden", aldus Sinkgraven, die het seizoen volgende week beëindigt, wanneer Bayer Leverkusen op bezoek gaat bij VfL Bochum.
Sinkgraven werd in 1995 geboren in Assen, maar groeide op in Meppel. Daar ging hij voetballen bij Alcides, voordat hij in 2008 via Zwolle de overstap maakte naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.