Nieuw interim-duo LTC krijgt een competitieduel om degradatie te ontlopen

LTC
Het veld van LTC in Assen © RTV Drenthe / Margriet Benak
VOETBAL - LTC heeft in de week voor het laatste competitieduel twee opvolgers gevonden voor hoofdtrainer Mike Kelly, van wie de Asser club dit weekend afscheid nam. Roderik Timmer en Henry Etten zijn aangesteld om de zaterdagtweedeklasser te behoeden voor degradatie.
De clubleiding hoopt met dit besluit een schokeffect teweeg te brengen richting de laatste competitiewedstrijd tegen Drenthina. Bij de volle buit ontloopt LTC degradatie, maar nog een verliespartij komt heel ongelegen. De Assenaren bezetten namelijk een nacompetitieplek.
Timmer en Etten zijn geen onbekenden; beiden voetbalden in een verleden al voor LTC. De club denkt met het interim-duo een 'positieve impuls' aan de selectie te kunnen geven.

'Overtuiging leek weg te ebben'

In een verklaring schrijft LTC verder dat het huidige seizoen 'heel moeizaam verloopt door verschillende factoren'. "Helaas zien we de laatste weken een elftal dat minder is gaan voetballen en het geloof en de overtuiging om samen te strijden voor lijfsbehoud leek weg te ebben. Gesprekken met de betrokkenen in en om de selectie bevestigden voor ons dit beeld. Vandaar dat wij besloten hebben een nieuwe trainer voor de groep te zetten om met een fris gevoel de laatste week in te gaan."
Kelly, die bijna vier jaar werkzaam was bij de Asser club, had gehoopt de klus (die sowieso zou eindigen na dit seizoen) op een waardige manier af te sluiten. "Een mooie, leerzame periode eindigt op een klotemanier", baalde de oefenmeester op social media.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl