'In de kleedkamer lagen vijftien Playboys klaar'

Martin Drent is de negentiende gast in de Onze Club Podcast
Martin Drent is de negentiende gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan het einde van dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de negentiende podcast is Martin Drent, nu nog de trainer van vv GOMOS in Norg. Inmiddels is bekend dat de voormalig scherpschutter van FC Emmen en FC Groningen de nieuwe trainer wordt van vv Dalen.

Ontknoping in eerste klasse

In de Onze Club Podcast gaat hij uiteraard in op de krankzinnige ontknoping in de eerste klasse E op zondag. Daarin kan hij met GOMOS aartsrivaal vv Roden het duwtje naar de tweede klasse geven. "Maar da's andersom ook zo, dus dat wordt echt heel spannend. Wie het best met de spanning om kan gaan, zal aan het langste eind trekken."
Om het vermeende omkopingsverhaal van afgelopen week lacht hij: "Dat hoor je toch overal? Van die gekkigheid. Wij kwamen ooit met GVAV bij MSC en daar lagen vijftien playboys voor ons klaar. We wonnen met 0-1 en de bladen gingen ook mee, haha."
Beluister hier de negentiende aflevering van de Onze Club Podcast:
'In de kleedkamer lagen Playboys klaar' | Martin Drent (GOMOS) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis gaat in op het kampioenschap van ACV in de derde divisie, de spanning in 1E, het wonder van WKE'16 en ook een bijzondere basisplaats in Buinerveen. Daar stelde de trainer zichzelf namelijk op.
Sidekick Tom Meijers komt deze keer met een uitgebreide update over de rangen en standen in het Drentse amateurvoetbal. Met onder meer de bizarre situatie in zondag 3D, waar drie teams streden om het kampioenschap en uiteindelijk sv Twedo de titel pakte voor vv Sweel en sc Erica. Ook heeft hij reacties van vv Gasselternijveen-trainer Johan Hollen, die met 10-0 van Twedo verloor en hen daarmee de titel schonk. Het merkwaardige ontslag van trainer Mike Kelly bij LTC - met nog één wedstrijd tegen een degradant voor de boeg - wordt ook door de podcastleden besproken en Meijers komt met een schokkende mededeling.

Meepraten via de OCP-app

Een tijdje geleden introduceerden Steenhuis en Meijers de Onze Club Podcast-app voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl