Laatbloeier Arjan Westra (28) debuteert komend seizoen met Lycurgus in eredivisie

Laatbloeier Arjan Westra (28) debuteert komend seizoen met Lycurgus in eredivisie
Laatbloeier Arjan Westra (28) debuteert komend seizoen met Lycurgus in eredivisie © Sudosa-Desto
VOLLEYBAL - Arjan Westra speelt komend seizoen in de eredivisie bij Lycurgus uit Groningen. De 28-jarige Assenaar speelde hiervoor bij Sudosa-Desto in z'n eigen woonplaats. Afgelopen seizoen eindigde hij met de eerste selectie als tweede in de topdivisie.
"Ik heb mijn plafond nog niet bereikt en wil kijken hoe ver ik kan komen", reageert Westra op zijn transfer.

Voetbal en zwemmen

De geboren en getogen Assenaar noemt zichzelf een laatbloeier. De 2.01 meter lange speler was tot zijn achttiende druk met voetballen bij ACV en zwom bij zwemclub Aqua '68 in Assen. Op het moment dat voetballen hem wat tegen ging staan, kwam volleybal in beeld. Hij komt ook uit een echte volleybalfamilie.
(Artikel gaat verder na de foto)
De 28-jarige Assenaar speelde hiervoor in zijn woonplaats bij Sudosa-Desto
De 28-jarige Assenaar speelde hiervoor in zijn woonplaats bij Sudosa-Desto © Sudosa-Desto

'Plannen om met Sudosa naar de Eredivisie te gaan'

Via Sudosa-Desto ging Westra op 21-jarige leeftijd naar studentenvereniging Donitas in Groningen om daar vier seizoenen te spelen. Daarna volgde de terugkeer naar de club uit Assen.
"Daar waren plannen om naar de Eredivisie te gaan, maar corona gooide alles in de war. Inmiddels zijn de eisen om op het hoogste niveau te kunnen spelen een stuk hoger en koos de club ervoor om met de vrouwen naar de Eredivisie te gaan", verklaart Westra.

Meetrainen

De 28-jarige Drent heeft al een beetje kunnen wennen aan z'n nieuwe club. "Vanaf januari heb ik één keer in de week meegetraind en dat beviel goed. Ook bleek dat ik nog een hoop kan leren om mezelf te verbeteren." En daar is de fysiek imposante verschijning ook juist naar op zoek.
"Toen ik voetbalde en zwom wilde ik ook altijd het maximale eruit halen. De afgelopen drie jaar was ik een dragende speler en aanvoerder bij Sudosa. Ik speelde vooral op gemak en ervaring. Ik was veel met ploeggenoten bezig, maar nu wil ik zelf, op hoger niveau, beter worden", aldus Westra

Teamspeler

Aan ambitie geen gebrek bij de middenman. Ook op het veld niet. "Ik ben fanatiek en heb een hekel aan verliezen. Ik ben een teamspeler en hou graag de sfeer erin. Qua spel ben ik een slimme speler. Ik spring niet het hoogst of sla het hardst, maar maak weinig fouten en speel goed in de tactiek. Ik wil er de komende tijd volledig voor gaan. Volleybal echt op de eerste plaats. Dat is in de Topdivisie niet altijd zo en bij Lycurgus is dat natuurlijk anders. Dat merkte ik al wel op trainingen. Ik kijk er erg naar uit om komend seizoen voor het maximale te gaan", besluit Westra.

Industrial Engineering en Management

Ook studeert de Assenaar nog Industrial Engineering en Management aan de Rijksuniversiteit. Hiervoor deed hij al een opleiding tot fysiotherapeut en was inmiddels ook al twee jaar werkzaam in dat beroep.

Guus Boer

Een maand geleden werd al bekend dat de 19-jarige Guus Boer uit Dwingeloo volgend seizoen ook bij Lycurgus gaat spelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl