FC Emmen rouleert flink tegen FC Utrecht en verliest nipt: 3-2

Diemers applaus
Mark Diemers scoorde tegen FC Utrecht de 2-2, maar het was niet genoeg voor een punt © ANP / Cor Lasker / archief
VOETBAL - FC Emmen sloot vanmiddag het reguliere seizoen af met een 3-2 nederlaag in en tegen Utrecht. Met veel 'nieuwe' gezichten wist de Drentse club twee keer een achterstand weg te werken, maar een derde keer lukte niet.
Voor Emmen zorgden Ole Romeny (vlak voor rust) voor de 1-1 en kopte Mark Diemers na een uur de 2-2 binnen. Al na twee minuten zorgde Mike van der Hoorn op aangeven van Jens Toornstra voor de openingstreffer en acht minuten na rust schoot Tasos Douvikas (samen met PSV'er Xavi Simons topscorer van de eredivisie) zijn negentiende goal van het seizoen binnen.

Rode kaart

Nadat Douvikas dichtbij de 3-1 was (maar de lat raakte) kwam Emmen wederom op gelijke hoogte, waarna Van der Hoorn na een oliedomme overtreding op eigen helft op Jasin-Amin Assehnoun direct rood kreeg van scheidsrechter Martens. Met elf tegen tien leek Emmen voor de winst te gaan, maar nadat Diemers en Jari Vlak mochten douchen van Lukkien verdween de echte finesse en sloegen de tien van Utrecht via captain Nick Viergever nog één keer toe: 3-2. Mohamed Bouchouari was in de slotfase nog heel dichtbij de 3-3, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.
Door de zege gaat FC Utrecht met een redelijk goed gevoel richting de play-offs om Europees voetbal en met de minieme nederlaag, zonder kleerscheuren, kan Emmen zich opmaken voor de clash in de nacompetitie tegen NAC komende woensdag en zaterdag. Eerst in Breda en een paar dagen later in Emmen. Of Julius Dirksen die wedstrijd gaat halen is twijfelachtig. De verdediger viel uit met een hamstringblessure.

Rust

Jeroen Veldmate, Jeremy Antonisse, Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi en Oussama Darfalou stonden in Utrecht niet op het wedstrijdformulier. Zij kregen rust in aanloop naar de wedstrijd tegen NAC.
Opstelling FC Emmen: Van der Hart, Dennis Vos, Julius Dirksen (Maurilio de Lannoy), Michaël Heylen, Mike te Wierik (Arnaud Luzayadio), Jari Vlak (Miguel Araujo), Mohamed Bouchouari, Jasin-Amin Assehnoun, Ben Scholte, Ole Romeny (Richairo Zivkovic) en Mark Diemers (Azzedine Toufiqui)