FC Emmen Podcast #38: Over Dost, Penders en de kansen volgens Anco Jansen

De mannen van de FC Emmen Podcast
De mannen van de FC Emmen Podcast belden in aanloop naar de krakers tegen NAC met Anco Jansen © RTV Drenthe
Het seizoen zit erop, maar de belangrijkste wedstrijden voor FC Emmen staan nog voor de deur. Komende woensdag begint de formatie van trainer Dick Lukkien aan de nacompetitie, met de eerste halve finalewedstrijd in Breda tegen NAC.
Vanzelfsprekend kijken de heren van FC Emmen Podcast vooruit naar dat treffen. Dat doen ze samen met Anco Jansen. De voormalig captain van FC Emmen en een specialist als het gaat om het spelen van de nacompetitie. Hij deed het met Roda JC, heel succesvol met Emmen en ook nog met NAC, al zal geen enkele Emmenaar daar graag aan terugdenken.

'60 procent kans dat FC Emmen de finale haalt'

Volgens Jansen is Emmen de favoriet tegen NAC, maar wordt het allesbehalve een 'makkie'. "Met name in Breda is het een gekkenhuis. Bovendien ligt de druk, hoe graag de club ook wil promoveren, toch meer bij Emmen. Dat is nu eenmaal een feit. Kijk maar eens naar de laatste jaren hoeveel eredivisieclubs in de nacompetitie sneuvelden. Ik schat de kansen voor FC Emmen op 60 procent om de finale te halen."

'Cirkel rond'

Utrecht-spits Bas Dost sprak na het duel van gisteren in de Domstad lang met Mark Diemers en drukte de nummer 10 van de Drentse club nog even op het hart dat hij ervoor moet zorgen dat Emmen in de eredivisie blijft. Zegt dat iets over de toekomst van de oud-international? "De cirkel kan zomaar eens rond worden gemaakt na de zomer", aldus Niels Dijkhuizen, die overigens al twee dagen zonder boxershort rondloopt. "Maar dan moet Emmen zich wel handhaven."
En dan moet Diemers ook blijven. "Dat zou ideaal zijn voor Dost en misschien ook wel voor Diemers zelf", aldus Jansen die nog op zoek is naar een nieuwe amateurclub. "Maar niet voor niets", vult hij snel aan. "Maar ik word fitter en fitter en wil gewoon nog voetballen. Dat is het allerleukste wat er is."

'Waar blijft die man?'

Ondertussen vraagt Dick Heuvelman zich - net als een aantal twitteraars - af wanneer Rob Penders wordt gepresenteerd als nieuwe trainer en Theo ten Caat hoopt dat Emmen dan voorkomt dat de huidige trainer van Eindhoven zijn eigen assistenten meeneemt.
Benieuwd naar de 38e FC Emmen Podcast van het seizoen? Luister dan via je favoriete app of via de link hieronder..
FC Emmen Podcast #38: Over Dost, Penders en de kansen volgens Anco Jansen

Abonneer je op deze podcast

De FC Emmen Podcast is te vinden in je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen aflevering hoeft te missen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.