WKE'16 in extremis kampioen van de 2e klasse K

WKE'16
WKE'16 viert feest na het kampioenschap © RTV Drenthe/René Posthuma
VOETBAL - Harold Wolters is de grote held van WKE'16. In de laatste minuut van de wedstrijd bij Helpman schoot Wolters de Emmenaren op een 1-0 voorsprong en zo ging de titel toch nog naar WKE'16, dat voor de vierde keer sinds de wederopstanding in 2016 kampioen werd.
Valthermond, dat met 3-1 van Peize won, dacht de titel al binnen te hebben, maar daar stak Wolters dus een stokje voor. De duizend meegereisde supporters bestormden, na de 0-1, opgelucht het veld.

Nerveus

WKE'16 begon nerveus aan de wedstrijd. Veel passes kwamen niet aan en de kansen waren schaars. Helpman speelde frank en vrij, de ploeg was al geplaatst voor de nacompetitie om promotie, maar veel kansen leverde dit niet op.
Na een minuut of tien spelen ontving het publiek goede berichten uit Valthermond, waar Peize op voorsprong was gekomen. Op het veld leverde dat echter geen ontspanning op voor de ploeg van trainer Albert Koops.

Kansen

Vlak voor rust kreeg WKE'16 drie goede kansen, maar Lorenzo Hindriks, Jochem Scholten en Henk Bakker wisten het net niet te vinden. Ondertussen had Valthermond de achtstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong, dus met een 0-0 ruststand dreigde WKE'16 naast de titel te grijpen.
Ook in de tweede helft leek WKE te bezwijken onder de druk. De Emmenaren zetten weliswaar meer druk, maar Helpman bleef gevaarlijk op de counter.

Harold Wolters held van de dag

In de slotfase speelde WKE'16 alles of niets. Een minuut voor het einde van de wedstrijd werd het dus alles. Wolters kreeg de bal, op een meter of elf, voor zijn voeten en de aanvaller bleef koel, oog in oog met doelman Joost de Graaf, waarna een volksfeest losbarstte.

Vierde titel sinds herstart

Na het faillissement van het oude WKE, dat in 2009 landskampioen werd, is dit de vierde titel van het 'nieuwe' WKE'16 dat in het seizoen 2016/2017 opnieuw moest beginnen in de 5e klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl