Doek valt voor Peize na nederlaag bij Valthermond dat weer naast titel grijpt

Voetbalveld
Voetbalveld © Pixabay / Pixel2013
VOETBAL - Peize is gedegradeerd uit de 2e klasse K. Peize moest winnen van Valthermond, maar kreeg het slot niet van de deur in Valthermond: 3-1.
Een grote teleurstelling voor de tweedeklasser, omdat er wel degelijk een kans lag om de nacompetitie voor lijfsbehoud te bereiken. In de beginfase namen de gasten zelfs brutaal de leiding, nadat Radboud Renkema een corner raak kopte, maar daarna nam Valthermond de regie weer in handen. Jesper de Graaf en Jens Bulle brachten Valthermond nog voor rust aan de leiding en wederom De Graaf bepaalde in de slotfase de eindstand.
Peize-trainer Elte Hofman was realistisch in zijn commentaar na afloop. ''We hebben het in een veel eerder stadium laten liggen dit seizoen. De punten die we onderweg onnodig lieten liggen zijn ons duur komen te staan. Nu blijkt achteraf dat we aan een punt genoeg hadden gehad, maar achteraf telt niet in het voetbal. Het was gewoon niet goed genoeg.''

Weer geen titel voor Valthermond

Valthermond greep, net als vorig seizoen net naast de titel. Vorig seizoen bleek GVAV-Rapiditas toch te sterk en dit seizoen dus WKE'16. Het verschil tussen beide ploegen bedroeg na 24 duels slechts één punt. Valthermond, dat vorig jaar de finale van de nacompetitie verloor van Rolder Boys, mag het opnieuw proberen via de play-offs (voor de vijfde keer in zes jaar). Zondag speelt de ploeg van Kenny Koning in de eerste ronde tegen VENO.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.