Grevink blijft toch bij ACV, Abouzraa vertrekt en Hettinga komt

Niels Grevink ACV
Topscorer Niels Grevink blijft toch bij ACV © Bennie de Boer
VOETBAL - Hij twijfelde al een tijdje en nu heeft hij de knoop doorgehakt: Niels Grevink blijft toch bij ACV. De 25-jarige aanvaller was al rond met zijn oude club SV Meppen, maar wil toch met de Asser club de Tweede Divisie in.
Grevink, die in de jeugd van FC Emmen speelde, begint na de zomer aan zijn derde jaar bij ACV.
Yassine Abouzraa vertrekt bij de Asser club. De centrale verdediger kwam in augustus over van Real Pharma Odessa, dat in Oekraïne uitkomt op het tweede niveau. Samen met zijn vrouw ontvluchtte Abouzraa, die in Marokko werd geboren, het oorlogsgeweld en streek hij neer in Assen. Bij ACV verwierf hij al vrij snel een basisplaats en vierde hij het kampioenschap in de derde divisie uitbundig mee.
Tegenover het vertrek van Abouzraa staat de komst van Yannick Hettinga. De centrale verdediger maakt de overstap van Cambuur Onder 21.

Actief, FC Groningen en Cambuur

De 20-jarige Hettinga begon zijn voetballoopbaan bij Actief in Eelde, waar hij toen woonde. Vervolgens werd het FC Groningen waar hij bij onder 12 begon en eindigde bij onder 21. Ondertussen woonde hij ook in Groningen. "Ik hoopte door te stromen, maar dat perspectief was er niet", aldus Hettinga, die naar SC Cambuur verkaste en daar een appartementje betrok. "Ik speelde in de onder 21 en dat ging goed. Ik trainde af en toe mee met het eerste, totdat ik een middenvoetsbeentje brak."
"Ik heb twee wedstrijden van ACV bekeken. De ploeg voetbalt goed. Dat spreekt me enorm aan. Bovendien ken ik Giovanni Zwikstra en Luka Prlji al van mijn tijd bij FC Groningen."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.