Laatkomer Yska Last gevierde man bij Roden: buurman GOMOS gedegradeerd

Siegers
Jannes Siegers druipt af: wel topschutter van de 1e klasse E, maar ook gedegradeerd © RTV Drenthe
VOETBAL - Na vijf seizoenen in de 1e klasse degradeert GOMOS naar de 2e klasse. De mannen van scheidend trainer Martin Drent hadden aan een punt genoeg in de derby tegen Roden om de nacompetitie te halen, maar verloren met 0-1. De bezoekers, die tot vandaag op een directe degradatieplek stonden, krijgen nog wel een mogelijkheid om het vege lijf te redden.
De enige treffer in het duel voor zo'n 1200 toeschouwers viel een kwartier voor tijd. Invaller Yska Last zag zijn poging, die naast zou zijn gegaan, via het been van Jannes Siegers zomaar in het net belanden. Daarmee kreeg Roden teveel en GOMOS op basis van het aantal kansen te weinig. "Het was zeer onnodig", beaamde Siegers. "We, en vooral ikzelf, hebben voldoende kansen gehad om het duel naar ons toe te trekken."

'Niet gescoord met rugnummer 9'

De topschutter van de 1e klasse E, met negentien treffers, zocht uiteraard naar een verklaring waarom hij uitgerekend vandaag het vizier niet op scherp had. "Ik zou het echt niet weten, maar misschien heeft het wel met m'n rugnummer te maken. Ik heb het hele seizoen niet gescoord in het shirt met nummer 9. Wellicht gaat zoiets tussen de oren zitten."

Tarick Kalfsbeek

Een andere reden, die zeker niet onbelicht mag blijven, stond onder de lat bij vv Roden. Tarick Kalfsbeek, normaliter voetballend in het derde zaterdagteam, keepte een dijk van een wedstrijd. De doelman van eredivisie-zaalvoetbalclub Leekster Eagles verving de geblesseerde Niels Willems, die vorige week tegen WVV (2-1 zege) zijn sleutelbeen brak. Vervanger Kalfsbeek groeide in Norg uit tot de man of the match. Die titel was heel lang voor een viervoeter, die het publiek zeker drie minuten lang vermaakte in de eerste helft.

Gebraden haan

Maar de gebraden haan werd uiteindelijk Yska Last. De beste speler van Roden dit seizoen begon op de bank, viel in en schoot de bezoekers een kwartier voor tijd met een portie geluk naar 0-1. De treffer bleek de enige van de middag, want GOMOS slaagde er maar niet in om een fraaie aanval op de mat te leggen en miste bovendien simpelweg de echte stootkracht. Nadat Jordi van Esch, vijf minuten voor tijd, met zijn tweede geel kon inrukken was het helemaal gedaan met de dadendrang van de mannen van Martin Drent.
"Ik was vanochtend naar de fysio geweest om mijn spieren los te maken voor dit belangrijke duel. Het liep wat uit, waardoor ik acht minuten te laat was. De trainer zat er mee in z'n maag, maar ik snap hem wel. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden als ik op de bank zou zitten en een basisspeler komt te laat, maar speelt vervolgens wel. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en hebben we de drie punten", aldus de matchwinner die na dit seizoen de overstap maakt naar Harkemase Boys.
GOMOS keert dus na vijf seizoen terug naar de 2e klasse en Roden speelt in de nacompetitie voor lijfsbehoud. De ploeg van trainer Freddy Strating, die zijn afscheid dus nog een paar weken moet uitstellen, is de eerste ronde van de nacompetitie vrij. Ook Rolder Boys meldt zich in de nacompetitie tegen degradatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.