'Als ik op Erica in de supermarkt kom, wordt er over voetbal gepraat'

Pelle de Vries is de twintigste gast in de Onze Club Podcast
Pelle de Vries is de twintigste gast in de Onze Club Podcast © RTV Drenthe
Tot aan het einde van dit voetbalseizoen komt RTV Drenthe iedere dinsdagmiddag met de Onze Club Podcast. Een audioshow over amateurvoetbal in Drenthe én het gelijknamige tv-programma van de provinciale omroep. Van de Pupil van de Week tot de 'Zaagmans' uit de fraaie vierde klasse, alles komt voorbij. Ook hoor je vermakelijke fragmenten uit Onze Club en natuurlijk het laatste nieuws.
De gast in de finale van seizoen 1 is Pelle de Vries. De 'luie' smaakmaker van SC Erica greep net naast het kampioenschap in zondag 3D, maar is vastberaden om via de nacompetitie te promoveren.

Kippenveld

In de Onze Club Podcast gaat hij uiteraard in op de bizarre ontknoping in hun klasse. Twedo werd na een 10-0 overwinning op doelsaldo kampioen, net boven het SC Erica van De Vries. "Ik kreeg kippenvel op het veld", zegt De Vries, die daar hoort dat het kampioenschap binnen handbereik ligt. "Maar uiteindelijk hoor je dan dat er zoveel gescoord wordt, dat je wel denkt: dit gaat 'm niet meer worden. In de kleedkamer was er na afloop echt een rouwstemming."
Toch ziet hij SC Erica via de nacompetitie wel promoveren naar de tweede klasse. Het leeft dan ook echt 'op Erica': "Als ik in de supermarkt op Erica kom, dan wordt er wel over voetbal gepraat."
Beluister hier de twintigste aflevering van de Onze Club Podcast:
'Op Erica wordt er in de supermarkt gepraat over voetbal' | Pelle de Vries (SC Erica) | Onze Club Podcast
Host Stijn Steenhuis pijnigt sidekick Tom Meijers met de verlossende goal en quote van Harold Wolters, die namens WKE'16 de titel veiligstelde door in de slotminuut de winnende te maken tegen Helpman.
Sidekick Tom Meijers heeft vers van de pers dat het bestuur van FC Klazienaveen heeft besloten om de nacompetitie zonder trainer Marc Hegeman in te gaan. Tot verrassing van Hegeman en de spelersgroep. Daarnaast wordt het nacompetitieschema bekeken, gaan we in de Onze Club Podcast in op de kampioenschappen van Hoogeveen en WKE'16 en de teloorgang van de oude club van De Vries, vv Emmen.

Meepraten via de OCP-app

Een tijdje geleden introduceerden Steenhuis en Meijers de Onze Club Podcast-app voor alle liefhebbers die niet uitgepraat raken over het amateurvoetbal in Drenthe. Wil je ook meepraten? Dat kan. Tik de host of de sidekick aan op sociale media en je wordt toegevoegd aan de Onze Club Podcast-app.

Abonneer je op deze podcast

Mis niets van het Drentse amateurvoetbal en abonneer je op de Onze Club Podcast. Die is te vinden in je favoriete podcast-app. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren op Spotify, iTunes of Apple Podcasts. Daar kun je je ook abonneren, zodat je geen aflevering hoeft te missen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl