Handbalsters van E&O promoveren toch naar eredivisie

E&O
Trainer/coach Henrik Bergholt aan het woord © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - De damesploeg van E&O speelt na de zomer toch in de eredivisie. Na vijf seizoenen keren de Emmenaren terug op het hoogste niveau van het land.
Als nummer vijf van de eerste divisie promoveert E&O. Waar kampioen VOC 2 en SEW 2 niet omhoog kunnen, zien Fortissimo en MHV'81 af van promotie. De groen-witten gaan de uitdaging graag aan.
"We zien de handbalsport in het Noorden graag groeien. Dan heb je voorbeelden nodig. Deze ontwikkeling is voor de provincie, maar ook voor Groningen en zelfs Friesland hartstikke positief", legt bestuurslid van E&O Harwin de Jonge uit.

Gretige groep

In het seizoen 2017/2018 degradeerde E&O uit de eredivisie. In 2010 stond de damesploeg uit Emmen nog in de bekerfinale. Internationals Lois Abbingh, Anouk Nieuwenweg en Merel Freriks zijn in het groen-wit doorgebroken.
De Jonge: "Dit past bij de ambitie van de club. Er staat een gretige groep. Ook zouden talenten uit de regio, die bij hun eigen vereniging zijn uitgegroeid, bij E&O in de eredivisie hun grens kunnen opzoeken."

Bergholt aangemeld

Aanwinsten Claudia ter Wal en Tessa en Jessica Hilbrands blijven zo in de eredivisie actief. Het drietal komt over van Kwiek uit Raalte. E&O gaat graag door met trainer/coach Henrik Bergholt en heeft de Deen aangemeld voor de HT4-cursus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl