Jeroen Veldmate: 'We moeten het stadion stil krijgen'

Jeroen Veldmate
Jeroen Veldmate: 'Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal' © RTV Drenthe
VOETBAL - Jeroen Veldmate was één van de spelers die afgelopen zondag vrijaf kreeg van Dick Lukkien. Net als Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi en Jeremy Antonisse kreeg de aanvoerder rust in aanloop naar het belangrijke duel van vanavond in Breda tegen NAC: de eerste halve finalewedstrijd in de nacompetitie.
"Als het had gemoeten had ik kunnen spelen, ook als het een hinderlijke onderbreking zou zijn geweest in het ritme. Maar dat is allemaal niet het geval en dus kwam het zeker voor mij wel goed uit", doelt Veldmate op de recente gezinsuitbreiding. Het aantal kinderen groeide van één naar drie. "Of ik in aanloop naar de komende wedstrijden dan meer de rust op zoek en elders slaap? Nee, ik weet dat er spelers zijn die dat doen. Maar zo zit ik niet in elkaar. Mijn handen zijn ook gewoon nodig. En het is echt zo, er zijn belangrijkere dingen dan voetbal."

'Het gevoel is goed'

"Maar het gaat goed, dus de focus kan ik nu heel goed op de cruciale wedstrijden van het seizoen leggen", vervolgt Veldmate. "Het gevoel is wel goed binnen de groep. We weten al eventjes dat we de nacompetitie moeten spelen, maar na een paar dagen ging de knop om en was ik eerlijk gezegd wel blij dat het na Feyenoord al bekend was en niet pas na afgelopen weekend."

'Ze lopen zichzelf nog wel eens voorbij'

Over de opponent is Veldmate vol lof. "Sinds Peter Hyballa de trainer is, staat het gas daar wel open. Iedere training en elk duel gaan ze als de brandweer. Dat heeft ze in de nacompetitie gebracht en ook voorbij MVV in de eerste ronde. Dat is knap, maar daar liggen ook kansen voor ons. Ze willen zichzelf nog wel eens voorbij lopen in hun enthousiasme. Mede daarom kregen ze tegen MVV, bij een ruime voorsprong nog geel en rood waardoor ze twee basisspelers missen. Maar wij moeten vooral zelf goed zijn, ons eigen spel spelen en het stadion stil krijgen en dan met een goed resultaat terugkeren naar Emmen."
Jeroen Veldmate: 'We moeten het stadion stil krijgen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.