'Tegengoal was domper, maar we gaan met vertrouwen naar zaterdag'

Jari Vlak
Jari Vlak baalde van de late tegengoal, maar was vooral blij met de zege: 'Zaterdag maken we het af' © RTV Drenthe
VOETBAL - De stemming in het Emmen-kamp na afloop van de met 1-2 gewonnen halve finalewedstrijd in de play-offs tegen NAC was positief, al was er wel een nare bijsmaak vanwege de late tegentreffer van de thuisclub.
"Dat was een flinke domper", aldus Jari Vlak. "Ook omdat het diep in blessuretijd was en het vanuit een onterecht gegeven corner kwam. Maar aan de andere kant moeten we het ons ook zelf verwijten. We speelden het laatste half uur gewoon niet goed, gingen teveel mee in het spel van NAC."
Vlak had zelf de score kunnen openen maar kreeg net niet genoeg vaart en richting aan de bal en stond kort daarna aan de basis van de openingsgoal. "Dat was een heerlijke aanval en uitstekend afgerond door Lorrie. De 0-2 kort voor rust was ook prima en eigenlijk hadden we via Richairo de 0-3 moeten maken. Helaas lukte dat niet en is het door de late 1-2 nog niet beslist. Thuis moeten we het afmaken en dat gaan we doen ook."
Jari Vlak: 'Niet negatief doen vanwege die tegengoal, we hebben gewonnen'

Lorenzo Burnet flikt het weer in Breda

Lorenzo Burnet brak dus de ban in Breda. Met zijn lage schuiver schoot hij Emmen naar een verdiende 0-1. De linkervleugelverdediger gedijt kennelijk prima in het Rat Verlegh Stadion, want vorig seizoen wist hij tegen NAC ook al het net te vinden. In dat duel deed hij het koppend en leverde het Emmen een 1-2 zege op in de Keuken Kampioen Divisie.
"De bal ging er heerlijk in. Ik kreeg veel ruimte om de bal goed te leggen en op het moment van schieten voelde ik al dat het een goal zou zijn."
Voor Burnet is de goal een mooie opsteker in een moeizaam seizoen, die voor hem gekenmerkt wordt door blessureleed. "Maar ik ben blij dat ik nu een belangrijke rol kan spelen. Helaas duurde de wedstrijd voor mij iets meer dan 65 minuten en moest ik eraf. Ik ben helemaal kapot nu, maar zaterdag ben ik er weer."
Lorenzo Burnet: 'Op het moment van schieten wist ik het al: goal'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.