Nieuw hoofdstuk in trainerssoap FC Klazienaveen: Hegeman toch ontslagen

Marc Hegeman
Marc Hegeman moet toch vertrekken bij FC Klazienaveen: nacompetitie-deelname op losse schroeven © SVBO website
VOETBAL - Marc Hegeman is toch niet meer welkom als trainer van FC Klazienaveen. Afgelopen dinsdag leken de spelers en stafleden het ontslag te hebben afgewend, maar vanavond ontving de oefenmeester een telefoontje. "Ze zetten het ontslag toch door", aldus de verbouwereerde oefenmeester.
De Emmenaar, die bezig was aan zijn eerste jaar bij de zaterdagderdeklasser, had zich met FC Klazienaveen geplaatst voor de nacompetitie maar kreeg afgelopen maandag te horen dat de club per direct wilde breken. Een reden voor het ontslag werd niet gegeven, waarna de spelersgroep en de overige stafleden een stokje staken voor het besluit. "Als hij weg moet dan, spelen wij de nacompetitie niet", was de mededeling vanuit de groep.

'De voorzitter belde niet eens'

Vanavond kreeg Hegeman een telefoontje van Hans Hemel die hem de mededeling deed. "Ik snap er echt helemaal niets van. Ook dat de voorzitter (Ralf Herbers) me niet belt. "Volgens Hans hadden ze de taken onderling verdeeld en was dit kennelijk zijn taak."

Geen nacompetitie

De spelersgroep en overige stafleden blijven, volgens de laatste berichten uit Klazienaveen, bij hun oorspronkelijke standpunt en spelen komende zaterdag dus niet in de nacompetitie tegen Be Quick Dokkum. Een boete, vanwege het niet op komen dagen, valt dus niet uit te sluiten.

FC Emmen Onder 16

Ondertussen zit Hegeman vertwijfeld thuis. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb inmiddels al heel veel telefoontjes en berichten ontvangen van collega-trainers die er helemaal niets van begrijpen. Zelf denk ik dat het te maken heeft met mijn keuze voor FC Emmen, waar ik trainer wordt van de Onder 16. Vermoedelijk nemen ze me kwalijk dat ik - ondanks mijn contractverlenging bij Klazienaveen - heb besloten toch te vertrekken. Ik heb het idee dat ze me de stap niet gunnen, terwijl ik vanaf dag één open ben geweest over de situatie nadat Emmen me benaderde."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl