NWVV en Hollen leven nog: 'Anders heb ik een record'

Johan Hollen NWVV
Blijdschap bij Hollen en NWVV © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - Opluchting in Nieuw-Weerdinge, want NWVV heeft de eerste ronde van de nacompetitie overleefd. Door de thuisoverwinning op uitdager Tiendeveen (3-1) mag de club van Johan Hollen zich een week langer vierdeklasser noemen.
De bezoekers in het geel-zwart, periodekampioen van de vijfde klasse G, hadden er zin in. Twee supportersbussen waren vanmiddag uit Tiendeveen meegekomen en de uitfans konden lachen om een veelzeggend spandoek van NWVV.
'Winst of niet, een feestje is in het verschiet', was op een wit laken te lezen. Weinig vertrouwen bij NWVV dus, dat een seizoen lang door blessures is geteisterd en zo in de nacompetitie terecht is gekomen. 0-0 bij rust zorgde dan ook voor onrust bij de thuisclub.
Het kwam goed uit dat in de vierde minuut van de tweede helft Roy Supèr namens NWVV de score opende. Hij verscheen na handig doorkoppen van Peter van Elten voor het doel van Tiendeveen om 1-0 te maken. Trainer/coach Johan Hollen over Supèr: "Hij is een speler voor de nacompetitie en heeft vaker met dat bijltje gehakt."

Van Elten naar Titan

Of de blauw-zwarten volgende week Corenos verslaan of niet, maakt voor spelbepalers Supèr en Van Elten niet uit. Eerstgenoemde stopt terwijl middenvelder Van Elten overstapt naar dorpsgenoot Titan.
Snel na de 2-0 van Marko Mihalj deed Tiendeveen wat terug via invaller Yusuf Ucan. Broertje Ismael Ucan was vanaf de kant heel blij met de goal, want de huidige doelpuntenmaker van CSVC denkt na over een terugkeer bij Tiendeveen waar hij met trainer Michel van Essen herenigd kan worden.

Grote opluchting

Vijf minuten voor tijd na de 3-1 van Supèr, de enige keer dat hij wel buitenspel stond en dat er door Tiendeveen niet werd gevlagd, vloog er blauw-zwarte confetti door de lucht. "Dit is een grote opluchting", aldus Hollen. Enkele weken geleden degradeerde hij al met zondagclub Gasselternijveen. "Anders heb ik een record te pakken, denk ik. Als eerste trainer die in één seizoen twee keer degradeert."
NWVV en Hollen leven nog: 'Anders heb ik een record'
"Het zou voor mij heel fijn zijn om erin te blijven, maar vooral voor de ploeg en club", besluit Hollen, die ook na de zomer in Nieuw-Weerdinge de hoofdtrainer is. De beslissingswedstrijd met het Groningse Corenos vindt over een week op neutraal terrein plaats. "Dan gelukkig ook neutrale grensrechters."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl