DVC’59 daalt af naar vijfde klasse, geen promotie voor Diever/Wapse

Diever/Wapse
Diever/Wapse speelt ook volgend seizoen in de vijfde klasse © website Diever/Wapse
VOETBAL - In de strijd voor promotie naar de vierde klasse en het behoud van de vierde klasse vielen er zondagmiddag nogal wat doelpunten op de amateurvelden. Het doek viel al wel voor Diever/Wapse, terwijl DVC'59 afdaalde naar de vijfde klasse bij Nieuweschoot: 4-2.
Voor Diever/Wapse is de nacompetitie voorbij na de 3-0 nederlaag bij Blauwhuis. Blauwhuis speelt daardoor volgende week tegen SVBC dat overtuigend won van Kloosterburen: 4-0.
BEW en HHCombi konden het pas na verlenging eens worden over wie actief mag blijven in de nacompetitie. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 en in de verlenging viel er aan beide kanten nog een treffer. In de strafschoppenserie kwam HHCombi als winnaar uit de strijd: 4-5. Het team van trainer Abel Darwinkel speelt daardoor volgende week tegen FVV en mag blijven hopen op promotie.

DSC'65

DSC'65 vocht tegen Groen Geel voor lijfsbehoud in de vierde klasse. De formatie van Jordy Boer slaagde in haar missie door met 2-1 te winnen van Groen Geel en mag zich met dat resultaat ook opmaken voor de volgende ronde waarin DSC'65 Langezwaag ontmoet. DVC'59 moest bij Nieuweschoot winnen om te overleven in de vierde klasse. Het plan voor de ploeg van trainer Dennis Bruns kwam niet uit de verf op Friese bodem. Het geluk zat ook bepaald niet mee vertelde interim-voorzitter Henk Nijland.
"Wij ontvingen onterecht veel gele kaarten in een fase waarin wij de overhand kregen. Na afloop informeerde ik nog of daar een speciale reden voor was, maar het antwoord daarop bleef voor ons helaas achterwege." Nieuweschoot won met 4-2 en daarmee daalt DVC'59 af naar de vijfde klasse en wordt Havelte de tegenstander van Nieuweschoot. Havelte won op eigen veld met 4-1 van Wedde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl