Dick Lukkien denkt aan niets anders dan winnen in afscheidsweek

Dick Lukkien
Dick Lukkien kan tegen Almere City FC beschikken over de complete basisploeg die NAC twee keer versloeg © RTV Drenthe
VOETBAL - Nog een week en dan zit het dienstverband van Dick Lukkien bij FC Emmen erop en komt er een einde aan een tijdperk van zeven jaar. Wordt het een gedroomd afscheid? Lukkien wil in ieder geval aan niets anders denken.
"Als we het redden is iedereen hier hartstikke blij en hoe ik dan vertrek, door de voordeur of via het dak maakt me dan niets uit", aldus de man die FC Emmen tot twee keer toe naar de eredivisie loodste en de club daar ook wil achterlaten.

'Misschien wel de gedroomde finale'

De laatste horde die FC Emmen, na de dubbele zege op NAC in de halve finale van de play-offs, moet nemen is Almere City FC. "Misschien wel de gedroomde finale. De nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie tegen de nummer 16 van de eredivisie."
Waar Lukkien alleen wil denken aan winnen is hij zeker beducht op de tegenstander van morgen en komende zondag. "Ze hebben een voetballend idee, die op elkaar is afgestemd. Ze hebben goede afstemmingen met elkaar, met name aan de rechterkant en hebben zeker voorin veel kwaliteit met spelers die vanuit het niets kunnen scoren."

Basisploeg beschikbaar

Bij FC Emmen is de basisploeg, die NAC twee keer versloeg, volledig beschikbaar. Lukkien had nog wel gehoopt op de terugkeer van Keziah Veendorp en Lucas Bernadou, maar door de eerste kan een streep en de tweede stond vandaag niet op het trainingsveld. Dat gold ook voor Oussama Darfalou, die afgelopen zaterdag nog inviel. "Hij kampt met lichte klachten, dus zijn inzetbaarheid morgen sluit ik niet uit."

Live op Radio Drenthe

Almere City - FC Emmen is uiteraard live te volgen op Radio Drenthe. De wedstrijd begint om 20.00 uur, maar verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen gaan al om 19.30 uur voorbeschouwen op het eerste finaleduel in de polder.
Dick Lukkien denkt aan niets anders dan winnen in afscheidsweek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl