Flinke dreun voor FC Emmen in Almere: Eredivisie aan zijden draadje

Almere City
Almere City FC Emmen deelde een flinke dreun uit aan FC Emmen. De eerste finalewedstrijd in de play-offs won de thuisclub met 2-0 © ANP / Cor Lasker
FC Emmen zal zondagavond vol aan de bak moeten in de return van de finale van de play-offs tegen Almere City FC. In de heenwedstrijd, in Almere, verloor de Drentse club met 2-0.
Beide goals vielen na rust. De eerste uit een strafschop, veroorzaakt door Richairo Zivkovic en benut door Lance Duijvestijn, die ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. De nummer 10 van de thuisclub was Miguel Araujo te snel af na een voorzet vanaf rechts door José Pascual.
Emmen kreeg zeker wel mogelijkheden om met een beter resultaat uit de polder te vertrekken, maar kansen voor Ahmed El Messaoudi (drie keer), Mike te Wierik en Ole Romeny werden allemaal gepareerd door de beste man aan Almeerse zijde: doelman Nordin Bakker.

Almere City FC overrompelt FC Emmen

De beginfase was furieus van de thuisclub, die Emmen geen seconde de tijd gaf om rustig op te bouwen. Met veel bravoure ging de thuisclub op zoek naar de voorsprong. Al na drie minuten had dat gekund, maar de kopbal van José Pascual werd van de doellijn gehaald door Lorenzo Burnet. Kort daarna was Pascual weer dichtbij, maar zijn hakje werd ternauwernood gekeerd door Mickey van der Hart. Pas na twintig minuten kwam - het dan toe onzichtbare - Emmen wat onder de druk weg, en kreeg Ahmed El Messaoudi na een combinatie met Richairo Zivkovic een grote kans op de 0-1. Doelman Bakker voorkwam dat. Vanaf dat moment was er meer evenwicht in het duel en gebeurde er tot de rust eigenlijk niets meer, al kreeg Almere-middenvelder Peña nog wel geel na een charge op Jari Vlak (Peña mist daardoor de return in Emmen).

Penalty

Het gevaar van Almere City FC leek beteugeld maar een onnodige actie van Zivkovic, die te lang treuzelde voor zijn eigen zestien, zorgde voor de 1-0. De aanvaller verloor de bal aan Rajiv van la Parra en beging een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, waarna de penalty werd benut door Lance Duijvestijn. De Drentse club reageerde meteen en was via Romeny en El Messaoudi dichtbij de 1-1, maar doelman Nordin Bakker was in bloedvorm. De 1-0 werd uiteindelijk 2-0, een dikke tien minuten na de openingstreffer. Het was opnieuw Duijvestijn die scoorde, nadat bij Emmen helemaal niemand ingreep en Miguel Araujo zich liet piepelen in het vijfmetergebied. Mike te Wierik was daarna nog dichtbij de 2-1, maar het was opnieuw Bakker die de handen van het thuispubliek op elkaar kreeg.
Zondag om 18.00 uur zal FC Emmen met minimaal twee goals moeten winnen op de eigen Oude Meerdijk om een nieuwe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie te voorkomen.

Opstelling Almere City FC

Bakker, Jacobs, Van Bruggen, Poll, Duijvestijn, Pascual, Peña (Hilterman), Barbet, Smeets (Resink), Van La Parra (Esajas) en Ritmeester van de Kamp (Limbombe)

Opstelling FC Emmen

Van der Hart, Burnet, Veldmate, Araujo, Te Wierik, Vlak, El Messaoudi, Diemers, Antonisse (Scholte), Zivkovic (Darfalou) en Romeny (Assehnoun)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl