Veldmate en Diemers blijven strijdbaar: 'We moeten stormen zondag'

Jeroen Veldmate
Jeroen Veldmate: 'We moeten voetballen, onszelf zijn en de strijd aangaan. Alleen dan kunnen we het nog redden.' © RTV Drenthe
FC Emmen verloor de strijd in Almere, maar de oorlog nog niet. Dat is de overtuiging van Jeroen Veldmate en Mark Diemers na de 2-0 nederlaag in de eerste finalewedstrijd van de play-offs. "De opdracht is lastig, maar is niet onmogelijk."
Kort na het duel bij de nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie was bij beide spelers, ondanks de strijdbaarheid in woorden, de teleurstelling van de gezichten af te lezen. "Ik ben geschrokken van het begin", aldus Veldmate. "We waren niet klaar en ik vond ons onherkenbaar spelen."
"Gelukkig is het niet zoals twee jaar geleden na één duel gedaan en is er zondag nog een herkansing. Maar dan moeten we niet uitgaan van 2-0 of 3-0 winnen zondag, maar focussen op de dingen waar we invloed op hebben. We moeten voetballen, onszelf zijn en de strijd aangaan. Dan kunnen we het nog redden, anders niet. We hebben geen keus, we moeten volle bak. Misschien maakt dat de opdracht wel simpeler voor zondag."
Jeroen Veldmate: 'Focussen op de dingen waar we invloed op hebben. Dan hebben we een kans'

'Vroeg scoren'

"Het wordt een hels karwei", erkent Mark Diemers. "Maar het is niet onmogelijk. We zullen vanaf het begin moeten stormen en vroeg scoren."
Volgens de nummer 10 van de Drentse club was het simpelweg niet goed genoeg. "We begonnen slecht en kwamen het eerste kwartier niet van onze eigen helft af. We hadden wel afgesproken om, net als tegen NAC, wat in te zakken maar in tegenstelling tot NAC werd Almere wel gevaarlijk over de zijkanten met voorzetten en een aantal corners achter elkaar. Daarna herstelden we ons en had ik het idee dat we beter werden en er eigenlijk niet zoveel aan de hand was, tot die penalty. Het leverde Almere een boost op, waarna ze ook nog een tweede treffer maakten."
Diemers doet richting zondag een beroep op de supporters. "Wij moeten volle bak, er is geen enkel excuus meer. Met het hele stadion erachter gaan we Emmen in de eredivisie houden."
Mark Diemers: 'Met het hele stadion erachter gaan we Emmen in de eredivisie houden.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl