Erik Jan Veerbeek schiet Valthermond langs Helpman in nacompetitie

Valthermond
Erik Jan Veerbeek schiet Valthermond naar de volgende ronde © Van Oost Media
VOETBAL - Valthermond heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de nacompetitie voor een plek in de zondag 1ste klasse. In eigen huis werd Helpman met 2-0 verslagen.
Zondag komen de mannen van trainer Kenny Koning opnieuw in actie. Valthermond speelt dan opnieuw een thuiswedstrijd. Union uit Malden, dat vanavond met 1-0 van Sellingen won, is de tegenstander.
Erik Jan Veerbeek
In een gelijkopgaande eerste helft waren de kansen schaars. Valthermond had een licht veldoverwicht, maar er was weinig actie in beide strafschopgebieden. Na een klein half uur spelen kwam de thuisclub op voorsprong. Erik Jan Veerbeek werd de diepte ingestuurd en de nummer tien van Valthermond passeerde Helpman-doelman Milan van Bommel om daarna in een leeg doel de 1-0 binnen te tikken.
Voor rust konden de gasten uit Groningen geen vuist maken en werd er niet meer gescoord.

Valthermond beter

In de tweede helft had Valthermond een veldoverwicht, creëerde het een paar kansen, maar scoorde niet. Tien minuten voor tijd kreeg Milan Draijer de grootste kans, maar de aanvaller faalde, oog in oog, met doelman Van Bommel.
Een paar minuten later kreeg de thuisclub bijna de deksel op de neus. Invaller Keanu Chun leek van dicht bij de gelijkmaker binnen te schieten, maar schoot recht op Valthermond doelman Noah Sahetapy, die de bal op zijn lichaam kreeg.
In een spannende slotfase drong Helpman nog wel aan, maar kreeg ook Valthermond, op de counter, nog wel kansen. Vlak voor tijd maakte Veerbeek aan alle onzekerheid een einde, door de 2-0 binnen te schieten. Als Valthermond zondag de derde wedstrijd van het toetje dat nacompetitie heet wint, dan speelt het een week later de finale voor een plek in de 1ste klasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl