Dick Lukkien hoopt op magische Oude Meerdijk

Dick Lukkien
Dick Lukkien hoopt op magische Oude Meerdijk: 'Als dat gaat gebeuren zijn we tot een hoop in staat' © RTV Drenthe
VOETBAL - Nog één duel, zijn laatste als trainer van FC Emmen en wat voor één. Dick Lukkien staat voor de loodzware taak om de Drentse club ten koste van Almere City FC in de eredivisie te houden. Emmen moet op eigen veld een 2-0 achterstand zien om te buigen.
Lukkien hoopt en rekent daarbij op een magische Oude Meerdijk. "Als dat gaat gebeuren, dan zijn we tot een hoop in staat."

Enorme deceptie

Uiteraard keek Lukkien nog even terug op het duel in Almere, zijn 269e officiële wedstrijd in dienst van Emmen. Een duel dat dus eindigde in een enorme deceptie. "We beseffen wat we hebben laten liggen afgelopen dinsdag. We hebben niet gedaan wat we kunnen, met en zonder bal."
"Het leek alsof Almere City meer klaar was om te spelen. Wij hebben, met zijn allen, en dan heb ik het over spelers en staf, de dingen niet goed gedaan en dat moet beduidend beter. Het is zondag zaak om de wedstrijd vol branie en enthousiasme aan te gaan."

Ideaal scenario

In de return is het ideale scenario, een vroege 1-0, uiteraard ook iets wat Lukkien graag wil. "Maar dat wil niet zeggen dat dat de enige optie is. Stel je voor dat we in de 70ste minuut de 1-0 maken. Ook dan is er nog tijd genoeg en zal Almere City ook gaan twijfelen."
Vooral voor de supporters hoop ik dat de club in de eredivisie blijft."
FC Emmen-trainer Dick Lukkien
Niet alleen de sportieve eer en het geschonden blazoen is voor de spelers en Lukkien een drijfveer om zondag de zaak om te buigen. "Ik heb in de afgelopen zeven jaren de club zien groeien en met name op supportersgebied. Dat heeft bij mij meermaals gezorgd voor kippenvel. Voor hen hoop ik - maar dat geldt ook voor alle medewerkers, sponsors en spelers - dat deze club op het hoogte niveau blijft."

Bernadou terug, Veendorp definitief niet

Lucas Bernadou keert zondag hoogstwaarschijnlijk weer terug in de wedstrijdselectie van Lukkien. Keziah Veendorp gaat het niet halen. Voor de rest is iedereen die afgelopen dinsdag beschikbaar was er zondag ook bij.
Live op Radio Drenthe
De finale van de play-offs tussen FC Emmen en Almere City FC begint zondag om 18.00 uur. Radio Drenthe Sport doet live verslag. De uitzending begint om 17.30 uur.
Dick Lukkien hoopt op magische Oude Meerdijk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl