Zoektocht nieuwe trainer FC Emmen duurt voort: ook streep door Van Dinteren

Ivar van Dinteren
Ivar van Dinteren in zijn rol als assistent-trainer van FC Twente © ANP / Vincent Jannink
VOETBAL - Danny Buijs en Rob Penders vielen de afgelopen weken al af en nu kan er ook een streep door de naam van Ivar van Dinteren. De huidige assistent-trainer van Ron Jans bij FC Twente heeft geen trek in een overgang naar FC Emmen en dus duurt de zoektocht naar de opvolger van Dick Lukkien, die zondag afzwaait, voort.
Van Dinteren, afgelopen dinsdag in Almere nog aandachtig toeschouwer bij Almere City FC - FC Emmen, gaf de clubleiding van de Drentse club aan dat hij de reisafstand in combinatie met zijn gezinsleven niet zag zitten. Best opmerkelijk, want de reistijd van Bussum (de woonplaats van Van Dinteren) naar Emmen is iets meer dan tien minuten langer dan naar Enschede.

Fräser, Jans, Buijs, Penders en Sibum

Ondertussen duurt de zoektocht van FC Emmen naar een nieuwe trainer voort. Technisch manager Mike Willems voerde eerder al gesprekken met Henk Fräser, Danny Buijs, Rob Penders, Ron Jans (over een andere functie overigens) en Bas Sibum.
Fräser koos voor RKC, Buijs werd afgewezen en koos voor Fortuna Sittard, Jans wil voorlopig rust en voor Penders - die wel oren had naar een overgang - vroeg zijn huidige club FC Eindhoven een te hoge afkoopsom. Tenminste, naar het oordeel van Emmen. Huidig assistent-trainer Bas Sibum zat aanvankelijk ook in de procedure, maar dat werd nooit concreet. De oud-speler van de club koos vervolgens voor het hoofdtrainerschap bij Roda JC.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl