Suthwalda schittert morgen na zinderende supertiebreak in 'eigen' finale

Suthwalda schittert morgen na zinderende supertiebreak in 'eigen' finale
Suthwalda schittert morgen na zinderende supertiebreak in 'eigen' finale © RTV Drenthe/Karin Mulder
TENNIS - Tennisclub Suthwalda heeft op het eigen tennispark in Zuidwolde de finale gehaald in de strijd om de landstitel bij de heren. Het won vandaag met 4-2 van tennisclub Nieuwerkerk waardoor de mannen morgen mogen aantreden tegen Leimonias uit Den Haag.
Na vier enkelpartijen was de tussenstand 2-2. En na de winst van Sem Verbeek en Sander Jans in de eerste dubbelpartij op Stephan Fransen en Jeroen Camfferman, mochten Tim van Terheijden en Niels Visker de klus klaren voor Suthwalda.
Na 1-1 in sets moest een supertiebreak uiteindelijk de beslissing forceren. De mannen van Suthwalda kwamen met 5-1 achter maar wisten uiteindelijk die achterstand om te buigen tot een 12-10 winst.

Enkelpartijen

Eén wedstrijdronde in de eredivisie bestaat uit vier singlepartijen gevolgd door twee dubbels. Namens Suthwalda wist Sander Jans uit Roden z'n partij tegen Daniel Verbeek met 2-0 te winnen (4-6 en 6-7). Tim van Terheijden moest het hoofd buigen voor Albans Meuffels van Nieuwerkerk. Ook die partij eindigde in 2-0 (4-6, 1-6). Hetzelfde gold voor Niels Visker. Hij werd met 2-0 verslagen door Guy den Heijer (6-2, 7-6).
Sem Verbeek van Suthwalda had het in eerste instantie ook lastig in zijn partij tegen Peter Torbeke. Hij kwam op een 1-0 achterstand maar wist er uiteindelijk nog een derde set uit te slepen . Uiteindelijk won hij met 6-2, 4-6 en 1-6. En zo begonnen Suthwalda en Nieuwerkerk met een 2-2 tussenstand aan de dubbelpartijen.

Finale

De andere halve finale om de landstitel ging vanmiddag in Zuidwolde tussen Lewabo uit Beneden-Leeuwen en Leimonias uit Den Haag met Max Houkes uit Sleen in de gelederen. Leimonias won die strijd met 3-1 en hoefde, vanwege de setstanden, niet eens meer aan de dubbels te beginnen. Zij staan morgen vanaf 12.00 uur in de finale dus tegenover Suthwalda. De wedstrijden zijn gratis toegankelijk.
Zó knokken de mannen van Suthwalda zich naar de finale om het landskampioenschap

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.