FC Emmen-captain Jeroen Veldmate: 'Deze club had nu een stabiele eredivisionist kunnen zijn'

Jeroen Veldmate
Jeroen Veldmate © ANP / Cor Lasker
VOETBAL - FC Emmen-captain Jeroen Veldmate nam na afloop van de allesbeslissende wedstrijd tegen Almere City FC uitgebreid de tijd voor een analyse van het afgelopen seizoen. Volgens de routinier wonnen de minnen het van de plussen. "Er is te weinig goed gegaan bij het elftal en in de organisatie, waardoor je staat waar je staat."
"Ik denk dat er een steviger fundament moet komen om echt stappen te maken. Er zijn de laatste vijf jaren kansen gemist om van FC Emmen een stabiele eredivisieclub te maken. Vergelijkbare clubs als RKC en Go Ahead Eagles hebben die kansen wel aangegrepen. Wij hadden nu ook op dat niveau kunnen zitten."

Te afhankelijk

Veldmate doelt daarbij op cruciale posities in de organisatie. "Het moet duidelijk zijn wie waarvoor verantwoordelijk is. Dat was nu te vaak niet het geval. De club was de afgelopen jaren te afhankelijk van het netwerk van de trainer, die eigenlijk drie functies had en van Ronald Lubbers, met wie het hopelijk heel goed gaat."

'Niet het idee dat ze verder met me willen'

De inmiddels 34-jarige captain legt, kort na de deceptie tegen de Almeerders, haarfijn uit waar het volgens hem bij de Drentse club aan schort. Als je hem hoort kun je niet anders concluderen dan dat er in hem een trainer of technisch manager schuilt. Heeft Emmen hem eigenlijk al gesproken over de toekomst?
"Ik heb eigenlijk alleen gesproken over de formele opzegging van het contract, dat was eind maart. Maar ik kreeg het idee dat ze niet met me verder willen als speler. Overigens twijfel ik zelf ook sterk of ik, gezien de huidige gezinssituatie, nog wel door wil, al neem ik daar voorlopig geen beslissing over. Of ik in een andere functie wil blijven? Daarvoor moet je niet bij mij zijn."
Veldmate lacht en wimpelt de vraag eigenlijk een beetje af, maar aan alles is te merken dat hij daar wel degelijk voor open staat.
'Deze club had nu een stabiele eredivisionist kunnen zijn'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.