Ruinerwold zet finale nacompetitie volledig op zijn kop tegen Mildam

Ruinerwold - Mildam
Johnny Wassenaar promoveerde met zijn ploeg door de finale van de nacompetitie met 3-2 te winnen tegen Mildam © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
VOETBAL - De ontknoping van de nacompetitie tussen Ruinerwold en Mildam kun je op z'n zachtst gezegd krankzinnig noemen. Ruinerwold stond in de slotfase nog met 2-0 achter, maar kwam na verlenging als winnaar uit de strijd: 3-2.
De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de ploeg van Ruinerwold-trainer Johnny Wassenaar in de reguliere speeltijd vergat de kansen af te maken. Dat deed Mildam wel en daardoor stond er na dik een uur voetbal een 2-0 achterstand op het scorebord.

Comeback dankzij good-old Paul Smid

Waar het geloof in een goede afloop verdween, richtte Ruinerwold zich in de slotfase uitstekend op door de stand voor het laatste fluitsignaal weer gelijk te trekken. Kevin Loof schoot tweemaal met scherp en in de verlenging vond Wietse Wagenaar het net.
"Dit is werkelijk waar fantastisch", vertelde Wassenaar na afloop. "Zij kwamen vrij gelukkig op voorsprong en wij vergaten onze kansen af te maken. Dit mogen we onszelf wel aanrekenen, maar dat is het dan ook wel. Gelukkig hadden wij veteraan Paul Smid (inmiddels 47 jaar) nog achter de hand, want hij bracht Kevin Loof tot tweemaal toe uitstekend in stelling. Een ongekende afloop. Nu gaan we eerst maar eens een mooi feestje bouwen!"

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.