Bezzecchi de snelste tijdens eerste training MotoGP, Marquez 21e

ANP-472264360
De Italiaanse Bezzecchi op zijn Ducati © ANP / Vincent Jannink
MOTORSPORT - In de eerste training voor de MotoGP-klasse was Marco Bezzecchi de snelste man. De Italiaan bleef Maverick Vinales en Alex Marquez voor. Ook tijdens deze training deed zich weer een aantal zware crashes voor.
Als Bezzecchi morgen daadwerkelijk poleposition pakt dan is de Italiaanse Ducati-coureur (uit het Mooney VR46 Ducati Team) de dertiende unieke polesetter tijdens de afgelopen dertien TT's in de MotoGP.
Met een stijgende temperatuur druppelden er vrijdagochtend ook steeds meer toeschouwers binnen die zagen dat Augusto Fernández en Enea Bastianini al snel hard ten val kwamen.
Waar Miguel Oliveira even later onderuit ging tijdens het insturen voor de Haarbocht, ging Johann Zarco ook tegen de vlakte bij de Ramshoek. Met 1'32.246 pakte Bezzecchi de snelste rondetijd en gaf hij Maverick Viñales en Alex Márquez het nakijken.

Bagnaia, Martin en Marquez

De mannen die dit seizoen de dienst uitmaken, Francesco Bagnaia en Jorge Martin, stelden teleur met de respectievelijk 8e en 12e tijd. Marc Marquez, die voor het vierde seizoen op rij kwakkelt met zijn fitheid, kwam niet verder dan plek 21 op 1.8 seconden van Bezzecchi. De achtvoudig wereldkampioen won al tien keer in Assen, maar of daar dit weekend een elfde zege bij gaat komen is uiterst twijfelachtig. Marquez kampt na zijn vijf valpartijen in Duitsland, vorig weekend, met een pijnlijke enkel, vinger en rib.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.