Sherida Spitse in definitieve WK-selectie van Oranje

Sherida Spitse
Sherida Spitse tijdens een trainingssessie van het Nederlands vrouwenelftal © ANP / Hollandse Hoogte / Gerrit van Keulen
VOETBAL - Sherida Spitse mag zich met Oranje opmaken voor het WK vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw-Zeeland. De in Emmen woonachtige middenvelder is door bondscoach Andries Jonker opgenomen in de definitieve selectie.
De 33-jarige Spitse, op clubniveau uitkomend voor Ajax, is een vaste waarde bij het Nederlands elftal. Dat geldt normaal gesproken ook voor Vivianne Miedema uit Hoogeveen, maar de spits is nog herstellende van een zware kruisbandblessure. Ze gaat niet mee naar het WK, maar tijdens het toernooi houdt ze wel contact met het team en de bondscoach.

Laatste afvallers

Shanice van de Sande en Fenna Kalma behoren tot de laatste afvallers in de 23-koppige WK-selectie. Jonker heeft in de aanval de voorkeur gegeven aan onder anderen Lineth Beerensteyn, Lieke Martens, Jill Roord en Esmee Brugts. Ook keepster Barbara Lorsheijd is nog afgevallen voor de selectie.
Voor elf speelsters wordt het hun eerste WK-deelname. De 17-jarige Wieke Kaptein is de jongste Nederlandse WK-debutante ooit.
Het WK duurt van 20 juli tot en met 20 augustus. Oranje neemt het in de groepsfase op tegen Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.