Nick Smidt verbreekt 44 jaar oud record hordenlopen en plaatst zich voor Olympische Spelen

ANP-2424652352
Nick Smidt tijdens de 400 meter horden eerder dit jaar © ANP / Soenar Chamid
ATLETIEK - Nick Smidt uit Assen heeft een 44 jaar oud record op de horden uit de boeken gelopen. De 26-jarige atleet liep op de 400 meter horden in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds een tijd van 48,36 seconden. Daarmee was hij 8 honderdsten sneller dan Harry Schulting die in 1979 een tijd van 48,44 neerzette.
Die tijd levert Smidt naast een plek in de boeken ook een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024 op. Ook pakte hij de zege in La Chaux-de-Fonds. De nummer twee in Zwitserland, Julien Bonvin, noteerde een tijd van boven de 50 seconden.
Eerder dit jaar noteerde Smidt ook al een tijd onder de 49 seconden. Daarmee plaatste hij zich voor de wereldkampioenschappen in Boedapest van volgende maand.
Na de FBK Games in Hengelo gaf Smidt al aan te azen op het record van Schulting. "Ik geloof al jaren dat ik het kan verbeteren en dit seizoen denk ik dat het echt mogelijk is", zei hij na het toernooi waar hij met 49,17 als tweede eindigde.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.