FC Emmen maakt er vijf in eerste oefenduel: Ebbinge redt eer voor SC Erica

SC Erica en FC Emmen betreden het veld
SC Erica en FC Emmen betreden het veld: de profs wonnen uiteindelijk met 1-5 © RTV Drenthe
VOETBAL - De kop is eraf voor Fred Grim als trainer van FC Emmen. Het nog dunne keurkorps van de nieuwe trainer van de Drentse profclub won de eerste oefenwedstrijd, als afsluiting van de eerste trainingsweek in de voorbereiding, met 1-5 van SC Erica.
Zonder Maikel Kieftenbeld, Rui Mendes, Lorenzo Burnet en Ahmed El Messaoudi startte Emmen met twee spelers van Onder 21 (Milan Bikhan en Floris Quaedvlieg) aan het duel tegen de kersverse zondagtweedeklasser. Ook doelman Jan Hoekstra en spits Piotr Parzyszek ontbraken nog. Beide spelers kwamen vrijdag wel goed door de medische keuring, maar sluiten maandag (na het ondertekenen van hun contract) aan bij de groep.

Niet Te Wierik, maar Vlak maakt eerste treffer

Mike te Wierik leek na acht minuten de openingstreffer te maken, maar de centrumverdediger kopte raak in buitenspelpositie. Daarna vervulde de doelman van SC Erica (Mark Scholte Lubberink) lange tijd een hoofdrol, totdat zelfs hij in de 32e minuut moest capituleren. Na een overtreding op Bikhan mocht aanvoerder Jari Vlak aanleggen vanaf de strafschopstip: 0-1.
Nadat spits Ben Scholte een grote kans op de 0-2 miste werd het vlak voor rust toch nog 0-2. Bikhan was de maker met een laag en droog schot.

Gretige jeugd

Na rust stuurde trainer Fred Grim een compleet nieuw elftal het veld in, met op Michaël Heylen en Kyan van Dorp na louter spelers uit de jeugdopleiding. De talenten maakten een gretige indruk en zorgden eigenlijk voor een leuker schouwspel dan voor rust. De derde treffer viel na zo'n tien minuten. Joey Roufs zag zijn inzet via Erica-verdediger Roy Lit in het net belanden (0-3). Veel kansen volgden (en nog meer kansen op kansen, die door matige voorzetten werden verprutst), maar treffers bleven lang uit. Wel raakten George Younan en Elijah Mansaray het aluminium. In de slotfase werd er toch nog flink gescoord. Eerst schoot Aaron Misehouy raak uit een rebound (na een gekeerd schot van Kyron van der Kaap), waarna Jori Ebbinge voor SC Erica de eer redde. Die 1-4 bleek niet de eindstand, want amper een minuut later (in blessuretijd) pikte ook Van der Kaap zijn treffer mee.
Dinsdag speelt FC Emmen de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding, in en tegen Annen (aanvang 19.00 uur)

Scoreverloop

SC Erica FC Emmen: 1-5
32. Jari Vlak 0-1 (pen.)
45+2. Milan Bikhan 0-2
56. Roy Lit 0-3 (e.d.)
89. Aaron Misehouy 0-4
90. Jori Ebbinge 1-4
90+1. Kyron van der Kaap 1-5
FC Emmen eerste helft: Oelschlägel; Van Beijnen, Te Wierik, Dirksen, Vos; Vlak, Bernadou, Bikhan; Quaedvlieg, Scholte, Landu.
FC Emmen tweede helft: Van Dorp; De Lannoy, Funke, Heylen, Mansaray; Strik, Misehouy, Roufs; Younan, Van der Kaap, Huijzer.
De eerste wedstrijd van Fred Grim in dienst van FC Emmen: 'Eindstand doet er niet zoveel toe'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.