Eefting en Van der Duin naar WK baanwielrennen

BAANWIELRENNEN - Roy Eefting en Maike van der Duin zijn door de bondscoaches Mehdi Kordi (sprint) en Nick Stöpler (duuronderdelen) geselecteerd voor het wereldkampioenschap op de baan in Glasgow.
Bij de vrouwen rijdt Maike van der Duin uit Assen de meeste onderdelen. De scratch, afvalkoers, het omnium en de koppelkoers samen met Marit Raaijmakers. Al is de aanloop niet ideaal. ''Helaas is Maike recent gevallen en heeft ze ook een COVID-infectie opgelopen, waardoor ze helaas de Tour moet missen en we haar aanloop en herstel nog niet kunnen inschatten," aldus de coaches.
Maar medaillekansen zijn er zeker. Kordi en Stöpler: "Als ze helemaal fit en getraind is, zouden we inzetten op een top-5 voor het omnium, waarbij een medaille geweldig zou zijn. Haar zilveren plak van vorig jaar herhalen zal nog niet zo makkelijk zijn, want ik houd rekening met een veel sterker bezet omnium ten opzichte van het WK in Parijs, maar ook dan de Spelen in Tokio. Op de scratch is een medaille de doelstelling en als alles perfect valt, kan ze voor de winst meedoen."
De coaches hebben ook bij de mannen vertrouwen in medailles en de winst. "Op de individuele niet-olympische nummers maken we met Roy Eefting (scratch), titelverdediger Yoeri Havik (puntenkoers) en Matthijs Büchli (afvalkoers) kans op de wereldtitels."
De Emmenaar komt dus uit op de scratch. Het onderdeel waarop hij al meerdere WK-medailles heeft gewonnen.
Het WK baanwielrennen in Glasgow start op 3 augustus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.