Fred Grim: 'Gelet op de omstandigheden biedt dit duel zeker perspectief'

Fred Grim
Fred Grim: "Gelet op de omstandigheden biedt dit zeker perspectief, al was er vanzelfsprekend teleurstelling in de kleedkamer." © Henk Jan Dijks / ANP
VOETBAL - Natuurlijk baalde hij van het late gelijkspel en vond hij dat Emmen de 0-2 voorsprong onnodig had weggegeven, maar toch keek trainer Fred Grim niet ontevreden terug op de seizoensouverture in Leeuwarden. "Gelet op de omstandigheden biedt dit zeker perspectief, al was er vanzelfsprekend teleurstelling in de kleedkamer."
Grim ging na afloop heel bewust niet te gedetailleerd in op de prestatie van zijn elftal en hield het vooral bij algemeenheden. "Omdat we bezig zijn met een proces, waarmee we zes weken geleden zijn begonnen. We speelden vandaag bijvoorbeeld met twee spelers die hun rentree maakten na een kruisbandblessure, dat valt niet te onderschatten. Die zijn nog niet op het gewenste niveau, want zij hebben in de voorbereiding niet continu vol gas kunnen geven. Maar hoe Kieftenbeld en Hardeveld zich profileerden in deze wedstrijd is gewoon een grote plus."

Uitgerekend de enige speler die vorig seizoen wekelijks speelde moest er al heel snel van af

"Het grootste gros van de spelers heeft het afgelopen seizoen nauwelijks gespeeld", vervolgt Grim. De enige Emmenaar die dat wel deed, Mike te Wierik, moest er tegen Cambuur al vroeg (dizzy) van af. "Daardoor moest Lorenzo Burnet invallen als rechtsback en dat terwijl hij pas twee-en-een-halve week heeft getraind."
"Gelet op die omstandigheden en het feit dat de groep nog naar elkaar toe moet groeien en zich de speelwijze eigen moet maken ben ik dus absoluut niet ontevreden."
Fred Grim: 'Gelet op de omstandigheden biedt dit duel zeker perspectief'

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.