FC Emmen contracteert rechtsachter Robin Schouten (25)

Robin Schouten
Robin Schouten in het shirt van FC Emmen © FC Emmen
VOETBAL - FC Emmen heeft rechtsback Robin Schouten vastgelegd. De 25-jarige Alkmaarder heeft een contract getekend tot medio 2025.
Schouten heeft ondanks zijn relatief prille leeftijd al meer dan 120 officiële duels in het Nederlands betaald voetbal in de benen. Bij AZ doorliep de vleugelverdediger de jeugdopleiding en schopte het tot het beloftenelftal, waarna Ajax hem oppikte en Schouten duels afwerkte op De Toekomst voor Jong Ajax.
De meeste minuten maakte hij echter tijdens een verhuurperiode bij FC Volendam en later als speler van NAC Breda. In het shirt van beide clubs tekende Schouten voor in totaal vijf competitiegoals.

Huurperiode bij De Graafschap

Na een seizoen bij het Deense SönderjyskE zonder vaste basisplaats speelde hij afgelopen seizoen op huurbasis voor De Graafschap. Voor De Superboeren speelde Schouten 31 wedstrijden. Na zijn verhuurperiode zat hij zonder club.
Hoofdtrainer en technisch manager Fred Grim: "Robin is een gedreven back met snelheid en een goede trap. Hij staat verdedigend zijn mannetje, maar we verwachten dat hij ook regelmatig de achterlijn haalt en aanvallend belangrijk gaat zijn voor de ploeg."

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.